Για ιδεοληψία κα εμμονή στη μείωση μισθών και ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή. «Ο εργαζόμενος χάνει το μισθό του. Ο εργοδότης δεν διευκολύνεται», είπε η βουλευτής και πρόσθεσε: «Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας. Οι θέσεις εργασίας προστατεύονται μόνο για εκείνους που ο μισθός τους μειώνεται. Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν. Από τη στιγμή δε, που θα πάψει και ο μειωμένος μισθός, τότε και αυτός ο εργαζόμενος μπορεί να απολυθεί».

Η κυβέρνηση, είπε η βουλευτής, δείχνει στους εργαζόμενους τρεις δρόμους: Ή θα απολυθούν, ή θα μπουν σε καθεστώς επιδοτούμενης ανεργίας, ή θα μειωθούν οι μισθοί τους κατά 20%. «Αυτό είναι το μοντέλο που δείχνει η κυβέρνηση και δεν μπορεί να ονομαστεί προστασία της εργασίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως ούτε ο μικρομεσαίος εργοδότης προστατεύεται. «Με το νέο μοντέλο, ο εργοδότης θα πληρώνει για τον λιγότερο χρόνο που θα απασχολεί τον εργαζόμενο, το μισθό που αντιστοιχεί σε αυτόν τον μικρότερο χρόνο, αλλά θα καταβάλλει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών στον αρχικό ονομαστικό του μισθό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προστασία της εργασίας δεν μπορεί να είναι μια γενική εξαγγελία. Σημαίνει προστασία των θέσεων εργασίας, των σχέσεων εργασίας, σημαίνει προστασία καταβολής των μισθών», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη στρατηγική, αφού στηρίχθηκε στο μοντέλο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας και της εκ περιτροπής εργασία. Και τα δύο αυτά μοντέλα διαρκώς τα παρατείνει η κυβέρνηση, και τελικώς τα τυποποιεί, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης