«Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε σε αίτημα εργοδοτών που θέλουν 7ήμερη εργασία και να σταματήσουν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και είπε ότι ως οδοστρωτήρας θα σαρώσει όλα τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα» επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

«Από την πλευρά μας έχουμε μία πολύ σαφή τοποθέτηση και λέμε ότι η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, η αύξηση των μισθών τους, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους θέσης, είναι κομβικοί παράγοντες και για να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη και για να έχουμε μία αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία, η οποία όμως να είναι δίκαιη, δηλαδή να αφορά τους πάντες» είπε η κα Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ υπογράμμισε πως όσο ήταν κυβέρνηση μείωσε τον κατώτατο μισθό, δημιούργησε τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους, οι νέοι είχαν 510 ευρώ μισθό με βάση νόμο της ΝΔ, κατάργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε καμία από τις διατάξεις που εισηγήθηκε η ίδια η κα Αχτσιόγλου, ως υπουργός Εργασίας, για την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και κυρίως αφορούσαν στην αδήλωτη, την υποδηλωμένη, την απλήρωτη εργασία.

Η κα Αχτσιόγλου προχώρησε σε σύγκριση ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και παρατήρησε:

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων που είχε καταργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό που η ΝΔ είχε μειώσει κατά 22% και κατά 32% για τους νέους μέσα σε μία νύχτα.

«Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, καταργήσαμε τον υποκατώτατο και επαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις. Αυτά δεν είναι θεωρία είναι καθαρή πράξη» δήλωσε.

Σε ερώτηση για το θέμα της Novartis η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε «πρόδηλη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» την τοποθέτηση της ΝΔ ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου και υπάρχει απλώς καπνός.

«Αυτά τα ζητήματα θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη. Εδώ υπάρχει μία υπόθεση, η οποία φαίνεται πως έχει κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο δισεκατομμύρια, εγώ δεν θα τοποθετηθώ θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη για αυτό. Η Βουλή παρέπεμψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων» σημείωσε.

Σχετικά με τις δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα η κα Αχτσιόγλου επεσήμανε: «Ο κ. Στουρνάρας το συνηθίζει να κάνει κάποιες παρεμβάσεις οι οποίες έχουν και έναν πολιτικό χαρακτήρα. Από την πλευρά μου να σας πω τα δεδομένα, η ελληνική κυβέρνηση, όπως όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, που έχει υπεραπόδοση και επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους απολύτως, έτσι και εφέτος προέβλεψε ότι θα υπάρξει απόλυτη επίτευξη του 3,5% του ΑΕΠ και ότι υπάρχει και ένα περιθώριο, ένας δημοσιονομικός χώρος ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Με αυτήν την έννοια προχώρησε σε μία σειρά από μέτρα, τα οποία νομίζω ότι όλοι συμφωνούν πως είναι θετικά μέτρα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι τα νούμερα θα επιβεβαιωθούν, όπως συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης