«Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του ανθρώπου και κατά του ναζισμού»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 13:32
«Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του ανθρώπου και κατά του ναζισμού»

Μήνυμα υπεράσπισης της ελευθερίας απέναντι στον λαϊκισμό, τον ρατσισμό και τον ναζισμό, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται την ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, άρα την ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εν όψει των κρίσιμων ευρωεκλογών ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «κάθε συνειδητός Ευρωπαίος και ιδίως εμείς, οι Έλληνες, στις εκλογές που έρχονται, πρέπει να τους δώσουμε το εξής μήνυμα: ''Δεν θα περάσουν''».

Στη δήλωσή του, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως: «Κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου ''θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία'', θα υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί».

Επεσήμανε, επίσης, ότι «''το Μολών Λαβέ'' θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την ιστορία, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, την εθνική μας κυριαρχία, το έδαφος, τα σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και σύνορα, έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στην Εθνεγερσία του 1821, τόνισε ότι αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, αστείρευτη πηγή έμπνευσης εθνικών ιδεωδών και διαχρονικό δείκτη πορείας ως προς το εθνικό μας χρέος απέναντι στην πατρίδα μας και στην ιστορία μας και πρόσθεσε ότι: «Οι αγωνιστές του 1821 και η θυσία τους μας διδάσκουν, πριν απ' όλα, ότι είμαστε λαός και έθνος της ελευθερίας. Με την έννοια ότι για τους Έλληνες η ελευθερία δεν είναι μόνον δικαίωμα αλλά αρχή και αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή, αφού μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας».

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Πρ. Παυλόπουλου:

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 13:59