Σε «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί το θέμα με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εργασίας.

Οι διαφωνίες ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά, τον Φώτη Κουβέλη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο παραμένουν, με τα νούμερα… να μη βγαίνουν, μετατρέποντας σε μονόδρομο το «ψαλίδι» στους μισθούς, το οποίο μπορεί να φθάσει ακόμα και το 20% στους υψηλόμισθους. Ουσιαστικά, οι τρεις αρχηγοί καλούνται να πάρουν την οριστική απόφαση για το ποιες θα είναι τελικά οι κλιμακωτές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και αν θα ξεκινούν εν τέλει από το 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μειώσεις σε στρατιωτικούς, λιμενικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες θα είναι κοντά στο 6%, στο 10% θα κυμανθούν οι μειώσεις για γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, ενώ στο 20% θα είναι οι μειώσεις για δικαστικούς και ανώτατους κληρικούς.

Το κλίμα γίνεται ακόμα πιο βαρύ από τη στιγμή που στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ πέφτει η πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, μέτρο το οποίο φέρεται να έχει «κλειδώσει».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης