Ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποκατάστασης της υπερχείλισης του ρέματος Ποδονίφτη, στη συμβολή των οδών Περισσού και Δοξάτου, ενώ αυτοψία στο σημείο πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη υλοποίησης έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής θωράκισης και η ενεργοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμου ώστε να επιτευχθεί η άμεση ωρίμανση. Επιπλέον επισημάνθηκε η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών οριοθέτησης-διευθέτησης του ρέματος από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που έχει αναλάβει την ευθύνη της σχετικής μελέτης, προκειμένου να υλοποιηθούν τόσο οι υποδομές όσο και η περιβαλλοντική αναβάθμιση με τη δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η κλιματική κρίση αποτελεί γεγονός που επιτάσσει τη θωράκιση των πόλεων από τα πλημμυρικά φαινόμενα και ότι η υφιστάμενη κατάσταση στο σημείο επιβάλλει τη συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής προετοιμασία και πρόληψη.

«Είναι γεγονός ότι έχουν διαπιστωθεί διαβρώσεις σε ορισμένα σημεία και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αποκατάστασης. Παράλληλα περιμένουμε την οριοθέτηση/διευθέτηση που έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών. Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου προς όφελος των πολιτών. Όπου χρειαστεί, θα στηρίξουμε τον δήμο στο σχέδιο ανάπλασης», επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Ο δήμαρχος Γ. Βούρος ανέφερε πως σκοπός της συνάντησης είναι να συνεννοηθούμε ως προς το «τι αναλαμβάνει η Περιφέρεια και τι ο Δήμος για να μην ξαναζήσουμε τέτοια πλημμυρικά φαινόμενα που καταστρέφουν περιουσίες. Τα πρανή θα μπουν σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, μετά την οριοθέτηση των ρεμάτων, ειδικά εδώ στη Φιλαδέλφεια που έχουμε τον Κηφισό, τον Γιαμπουρλά και τον Ποδονίφτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δημόπουλος υπογράμμισε πως στόχος της κοινής προσπάθειας,, πέρα από τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των περιοίκων, είναι «να αναπτυχθεί και να γίνει επισκέψιμος αυτός ο σημαντικός οικολογικός βιότοπος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης