Για «πρωτοφανή ψεύδη, που κατέθεσε χθες ο υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ – και μέλος της ΝΔ κατά δήλωση του ιδίου – Σταμάτης Πουλής στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας», κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε απάντησή του στη ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε, ότι «η αποκάλυψη του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι η εταιρεία φύλαξης επιχείρησε να αποκτήσει παρανόμως αρχεία του Πρωτοκόλλου της υπηρεσίας, με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη – εφόσον επιβεβαιωθεί – εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του υπουργείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ποιοι παραποίησαν στοιχεία ή έκρυβαν κούτες στα σπίτια τους, ή ψευδομαρτυρούσαν, ή έβγαζαν λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού θα αποδειχθεί πολύ σύντομα… και δεν είμαστε εμείς αυτοί», υπογραμμίζει ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι όσα στοιχεία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνέλεξε ως όφειλε από τις εκθέσεις των επιθεωρητών, τα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα αρχεία του υπουργείου Υγείας, πλέον βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων και της εξεταστικής επιτροπής.

«Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε χθες, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη η οποία μπορεί και θα καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το απόστημα της διαφθοράς που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο για πάνω από είκοσι χρόνια αποτέλεσε τον μαυσωλείο διαπλοκής, ελέγχου των μέσων ενημέρωσης λόγω της σκανδαλώδους διαφήμισης αλλά και προνομιακό πεδίο διορισμών «ημετέρων»», αναφέρει ο κ. Πολάκης.

Προσθέτει ότι οι έρευνες από τις δικαστικές αρχές που «με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου από τότε που έγιναν οι πρώτες καταγγελίες από εμάς ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», παράλληλα με τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως από τις εργασίες της εξεταστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, «η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, έχει κάνει τόσο τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας όσο και μια ομάδα ανώτερων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ με οργανική σχέση, ρόλο και απολαβές από το φαγοπότι των προηγούμενων χρόνων, να χάσουν τον ύπνο τους (ήδη τρεις έχουν απολυθεί)». Και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καταλήγει: «Κατανοώ απόλυτα τον πόνο τους για την εξουσία και το χρήμα που έχασαν… Κατανοώ απόλυτα το φόβο για τη νέμεση που έρχεται… Για αυτό το λόγο κόψτε πίτες, πετάξτε λάσπη στα ΜΜΕ που ταΐζατε πριν για όσο καιρό μπορείτε ακόμα, αλλά ταυτόχρονα πάρτε και προμήθειες για το χειμώνα που έρχεται… θα κάνει πολύ κρύο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης