Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα - Δένδιας: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, 15:44
Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα - Δένδιας: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

Τη σύγκληση του Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζήτησε η Ελλάδα όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, σε μήνυμά του αναφορικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας κάλεσε για ακόμα μία φορά την Τουρκία «να φύγει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα», υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και δεν θα υπάρξει ανοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών στο μήνυμά του τόνισε ότι πρόκειται για σαφή τουρκική απειλή κατά της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας πως η γειτονική χώρα αποφάσισε να προσηλωθεί στη γνώριμη παραβατικότητα και οι δηλώσεις της για διάλογο ήταν ανειλικρινείς και προσχηματικές.

Σημείωσε δε ότι η Τουρκία απέδειξε πως αποστρέφεται τις σύγχρονες αντιλήψεις, καθώς και ότι ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα, αλλά και ότι εφαρμόζει πολιτική κανονιοφόρου, ότι δρα εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου και ότι επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα.

«Η Ελλάδα θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Kαλούμε την Τουρκία να φύγει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα» κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, 15:52