«Το νομοσχέδιο χτίζει ένα κράτος, υποχείριο του πρωθυπουργού», κατήγγειλε στη συζήτηση για το επιτελικό κράτος η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου.

Η βουλευτής κατηγόρησε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι έχουν καταληφθεί από «οίστρο τυφλής υπακοής στον πρωθυπουργό» και πρόσθεσε: «Όταν επαίρεσαι για την κανονικότητα, οφείλεις να σέβεσαι το ύπατο μέτρο της που είναι το Σύνταγμα. Μέχρι και αντισυνταγματικές διατάξεις περιέχει το νομοσχέδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Αδαμοπούλου είπε ότι με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στον πρωθυπουργό αγνοείται η συλλογική ευθύνη του υπουργικού συμβουλίου και των υφυπουργών για τη γενική πολιτική πολιτική της κυβέρνησης και την ατομική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις στις αρμοδιότητες του καθενός, όπως προβλέπεται στο άρθρο 85 του Συντάγματος. Η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 κατήγγειλε ότι η λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου τίθεται υπό εσωτερικό κανονισμό αν και το άρθρο 81 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι μόνο νόμος μπορεί να τη ρυθμίσει.

«Ίσως περιμένουμε πολλά από υπουργούς που αποδέχονται ότι ο ρόλος τους θα είναι διακοσμητικός και διαχειριστικός, ότι θα είναι ενεργούμενα του πρωθυπουργού και ότι ακόμη και το προνόμιο της νομοθετικής τους πρωτοβουλίας θα το παραχωρήσουν στην πλήρως ελεγχόμενη από τον κ. Μητσοτάκη, προεδρία της κυβέρνησης», είπε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης