Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Έδωσα δύο συνεντεύξεις στο CNBC και το SkyNews. Τι είπα; Πρώτον, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει οπωσδήποτε. Δεύτερον, ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και η συζήτηση περί Grexit έχει τελειώσει. Τρίτον, να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα διότι τώρα οι τιμές είναι χαμηλές και ότι η οικονομία μας θα πάει πολύ καλύτερα. Τι ήταν αυτό που είπα ώστε ο κ. Τζανακόπουλος να με κατηγορεί ότι κάλεσα τους επενδυτές σε επιθετική κερδοσκοπία;».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – Τομεάρχης Άμυνας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην αρχηγού της ΝΔ, Βαγγέλη Μεΐμαράκη, ανέφερε: «Είπε πουθενά ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ότι σκοπεύει να υπερψηφίσει τα μέτρα και δεν το κατάλαβα; Ο κ. Μεϊμαράκης έχει μια άποψη -που δεν συμφωνώ, αλλά τη σέβομαι- περί εθνικής συνεννόησης. Ως πρόεδρος της Ν.Δ., το 2015, πίστευε ότι έπρεπε να δώσουμε στον Τσίπρα την ευκαιρία να δημιουργηθεί μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να πάμε όλοι μαζί στην τρόικα. Εάν ο κ. Τσίπρας ήταν άξιος της εμπιστοσύνης που του έδειξε τότε ο κ. Μεϊμαράκης, πιθανόν η Ελλάδα να είχε βγει από την κρίση. Το πρόβλημα δεν ήταν η θέση του κ. Μεϊμαράκη, αλλά ο χαρακτήρας του κ. Τσίπρα που πήρε την ψήφο της Ν.Δ. και την έκανε εκλογές με το σύνθημα “ή εμείς ή αυτοί”».

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είπε τίποτα διαφορετικό, χθες, πέρα από την πάγια άποψή του περί εθνικής συνεννόησης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι “σάρκα εκ της σαρκός της ΝΔ” και απολύτως πιστός στην παράταξη. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα της δημιουργούσε πρόβλημα» πρόσθεσε.

Τέλος, για τις… δήθεν πιέσεις των Ευρωπαίων στη ΝΔ για τη ψήφιση των μέτρων, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Η Ευρώπη δεν μας πιέζει να ψηφίσουμε. Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Κανένας Ευρωπαίος δεν έχει ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει τα μέτρα του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή η συζήτηση, όσο αναπαράγεται στα μέσα, είναι για να χάνουμε χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης