Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η δήλωση του κ. Σαπέν όσον αφορά το ΔΝΤ, διαψεύστηκε από το ίδιο το ΔΝΤ. Η δήλωση του κ. Σόιμπλε δεν λέει αυτό, λέει κάτι απολύτως αυτονόητο. Ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει, να σεβαστεί τη συμφωνία, διότι τα μέτρα θα είναι και μετά τη θητεία της παρούσης κυβερνήσεως» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ, ανέφερε: «Η Ν.Δ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε είπαμε ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο μ’ έναν νόμο και ένα άρθρο, ούτε “GobackmadameMerkel”, ούτε τίποτα. Πάντα λέμε ότι οι υπογραφές που βάζει μια ελληνική κυβέρνηση δεσμεύουν την Ελληνική Δημοκρατία και άρα η όποια επόμενη κυβέρνηση, πρέπει να τις λαμβάνει υπ’ όψιν. Να μην ανησυχούν οι κ. Σαπέν και Σόιμπλε για τη συνέχεια του κράτους».

«Στην Ελλάδα δεν έχουν υπογραφεί μελλοντικά μέτρα από την αντιπολίτευση ποτέ μέχρι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορεί ο κ. Σόιμπλε να επιβάλει σ’ ένα Κοινοβούλιο το πώς θα κινηθεί. Όλο αυτό το θέμα, το έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο, την ώρα που οι κ.κ. Σκουρλέτης και Φίλης μιλούν για 180 ψήφους, ξαφνικά οι δανειστές να υιοθετούν τη φρασεολογία Σκουρλέτη και Φίλη. Όλο αυτό προέκυψε γιατί προφανώς ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του λένε στους ξένους ότι δεν μπορούν να περάσουν αυτά τα μέτρα από τη Bουλή και οι ξένοι ψάχνουν να βρουν έναν άλλο τρόπο» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση για το αν η ΝΔ θα εφαρμόσει τα μέτρα όταν γίνει κυβέρνηση απάντησε: «Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ δεν είπαν ότι μονομερώς και μ’ ένα είδος “ψευτοτσαμπουκά”, όπως υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας, θα καταργήσουν ό,τι ψηφίζει μια προηγούμενη κυβέρνηση. Βέβαια, η διαδικασία της αλλαγής των μνημονιακών όρων και των μνημονιακών νόμων υπάρχει. Αυτό γίνεται σε συμφωνία με την τρόικα και κατά την εκτίμηση των εν εξελίξει οικονομικών συνθηκών. Είναι προφανές ότι τα μέτρα που θα ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα -τα οποία εμείς τα θεωρούμε επαχθή και δυσάρεστα- στο μέτρο που θα μας το επιτρέψει η πραγματικότητα και όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, θα προσπαθήσουμε να τα ανατρέψουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία επεσήμανε: «Αδημονώ να ξεκινήσει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Ξέρετε γιατί; Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθαρός ουρανός. Να τις φοβάται τις αστραπές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης