«Πρόχειρες, αποσπασματικές και άτολμες» χαρακτηρίζει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται ότι η ΝΔ έχει καταθέσει τη μόνη ρεαλιστική πρόταση, η οποία είναι «τα δύο κόμματα να συμφωνήσουν στα άρθρα που πρόκειται να ανοίξουν και στη συνέχεια να ψηφίσουν ο ένας τα άρθρα του άλλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε δημόσια διαβούλευση, ώστε κατά την επόμενη προεκλογική εκστρατεία, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει, διά της ψήφου του, τι είδους Σύνταγμα θέλει να έχει», προσθέτει.

Ο κ. Γεωργιάδης αποφεύγει, πάντως, να πάρει θέση για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και επισημαίνει ότι «πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα, που ο κ. Τσίπρας, ο οποίος διέλυσε τη Βουλή με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ, σήμερα προτείνει αυτό να μην μπορεί να συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον» συμπληρώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των 8 στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα δηλώνει: «Οι συνεχείς αναφορές υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, πότε του κ. Βίτσα και πότε του κ. Κοτζιά, βλάπτουν την υπόθεση και δεν την ωφελούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης