Αθώοι κρίθηκαν τελικά από το Β’ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς και ο διευθυντής της Εφημερίδας των Συντακτών Ν. Βουλέλης για τα αδικήματα της εξύβρισης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων του προφυλακισμένου βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Στο σκεπτικό του, το δικαστήριο έκρινε πως το βίντεο δεν πληροί τις προυποθέσεις για να χαρακτηριστεί αρχείο και κατ’επέκταση θα πρέπει οι κατηγορούμενοι να απαλλαχθούν απο την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την πράξη της εξύβρισης αναφέρθηκε ότι σταθμίζοντας αμφότερους τους ισχυρισμούς, το ρεπορτάζ κρίθηκε αυστηρή κριτική για πρόσωπο του δημοσίου βίου και δη βουλευτή καθώς και ότι δεν υπήρχε σκοπός εξύβρισης, αλλά ενδιαφέροντος για το σύνολο.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, οι δύο δημοσιογράφοι έπρεπε να κηρυχθούν ένοχοι για τα αδικήματα της εξύβρισης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων του προφυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.Το δικαστήριο έκρινε ωστόσο ότι οι δημοσιογράφοι είναι αθώοι παρά την πρόταση του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε σε κείμενο και βίντεο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα τον περασμένο Δεκέμβριο στο οποίο εμφανίζεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης