«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας, διαμηνύει σε αυστηρό τόνο το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στην Ελλάδα».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως για την Ελλάδα σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση αποτελεί απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μεταξύ άλλων είχε δηλώσει για το λιβυκό ότι “η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα” και ότι ο “Μητσοτάκης το παιχνίδι το παίζει λάθος, δεν κάνει ορθά βήματα”.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα, αλλά και οι πυκνές επαφές που είχαν με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας ενόψει της Διάσκεψης φαίνεται ότι έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα την Άγκυρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης