Με το βλέμμα καρφωμένο στην, ιδιαίτερα υψηλού συμβολισμού, αυριανή ημερομηνία παρακολουθούν τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά και τα στελέχη της παράταξης.

Οι προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να δέχεται εισηγήσεις από στελέχη και πολιτικούς φίλους του να λάβει μέρος στην εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν, ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε τις συζητήσεις με τα στελέχη του κόμματος που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι. Χθες μίλησε μέσω Zoom με τον Χάρη Καστανίδη και σήμερα συναντήθηκε στη Βουλή με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη. Για αύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους. Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συνομιλήσει με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο.

Η δήλωση του κ. Γερουλάνου ότι «σήμερα» δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στη λίστα των μονομάχων. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ο ίδιος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ίσως ο Παύλος Χρηστίδης θα αποσύρουν την υποψηφιότητα τους σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου ανακοινώσει τη δική του.

Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται ήδη βέλη για τις κινήσεις του. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε από το Καρπενήσι ότι ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά αποτελεί το παρελθόν της παράταξης και δεν έχει άλλο ρόλο να διαδραματίσει πέραν αυτού του εγγυητή της ενότητας.  «Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ.Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά, εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει». Και συμπλήρωσε: «Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. 

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε με πολύ αιχμηρό τρόπο την πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου: «Φαντάζομαι ότι στα πλαίσια της “πρωτοβουλίας ενότητας της παράταξης” που ανέλαβε ο ΓΑΠ συναντώντας τους υποψήφιους Προέδρους του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, θα τους λέει να μη διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ όπως έκανε αυτός το 2015 και να μη ξαναδιαγράψουν τον Κ. Σημίτη, όπως έκανε αυτός το 2008» έγραψε στο Twitter.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης