Θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη να κοστολογούνται τα προγράμματα των κομμάτων από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Την πρόταση αυτή έκανε ο κ. Χουλιαράκης στην αποψινή συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ενόψει και των εκλογών του 2019. Για το θέμα ρωτήθηκε απόψε από δημοσιογράφους ο Νίκος Βούτσης και ανέφερε: «Είναι μια πρόταση θετική. Είναι λογική. Για την πρόταση του κυρίου Χουλιαράκη πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα κόμματα και συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων εάν είναι διατεθειμένες να θέσουν εγκαίρως στο Γραφείο Προϋπολογισμού τα προγράμματά τους για να γίνει μια κοστολόγηση, ενόψει των εθνικών εκλογών», είπε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την οργάνωση της διαδικασίας που επέτρεψε άνεση της συζήτησης του προϋπολογισμού στις πέντε συνεδριάσεις που έγιναν. «Το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας βοήθησε να ολοκληρωθεί γρήγορα η ψηφοφορία. Επίσης υπήρξε μια άνετη διαδικασία ώστε να μιλήσουν όλοι όσοι ήθελαν. Ήταν μια εξαιρετικά σοβαρή διαδικασία, με άνεση χρόνου, και χωρίς να καταπιεστεί κανείς για την έκφραση των απόψεων του και προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμενόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε και για το αποψινό επεισόδιο με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν θέλω να κάνω αναπαραγωγή ούτε αναμετάδοση. Δεν είμαι ευτυχής που έγινε όλο αυτό» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης