«Με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφτηκε σήμερα τη Μυτιλήνη. Από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι που αναχώρησε, ο υπουργός επιθεώρησε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ, ενώ προήδρευσε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και εμπλεκόμενοι στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης φορείς.

Στη Μόρια ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη διαδικασία ελέγχου των νεοεισερχομένων στη χώρα με αφορμή την καταγραφή 40 ατόμων στην πλειοψηφία τους Αφγανών που είχαν φτάσει στο ΚΥΤ εκείνη την ώρα, ενώ περιόδευσε σε δομές διαμονής ανηλίκων και γυναικών καθώς και στον ελαιώνα στον εξωτερικό χώρο του καταυλισμού. Επίσης με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση του ΚΥΤ συζήτησε με το Διοικητή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαλμπακάκη. Ας σημειωθεί ότι σήμερα στο ΚΥΤ διαμένουν πάνω από 6.000 αιτούντες άσυλο από διάφορες χώρες του κόσμου. Στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ ο κ. Χρυσοχοίδης ενημερώθηκε για τη λειτουργία της ανοικτής αυτής δομής που φιλοξενεί περί τους 1.200 αιτούντες άσυλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια, δε, της σύσκεψης που ακολούθησε ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα μετεγκατάαστασης των άνω από 300 ανήλικων ασυνόδευτων που διαμένουν στη Μόρια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης, και λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη, δήλωσε εντυπωσιασμένος «από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές – οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι αναχωρεί «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης