«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται, η μόνη ελληνική κυβέρνηση που τάχθηκε υπέρ της παραγραφής των εγκλημάτων του ναζισμού ήταν η κυβέρνηση της χούντας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης παρουσιάζοντας απόψε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη τα βασικά σημεία του πορίσματος, που κατέθεσε η πλειοψηφία της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Την εκδήλωση με θέμα «Άγος απλήρωτον, η διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών» διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φαλήρου, Τούμπας, Χαριλάου και εκτός από τον κ.Μηταφίδη μίλησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, στα οποία προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση για τη αξίωση επανορθώσεων, ο κ.Μηταφίδης επισήμανε πως «το κρίσιμο ζήτημα είναι η έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής, να κυρωθεί και να γίνει ένας μπούσουλας διεκδίκησης», διαβεβαιώνοντας ότι «η καθυστέρη
ση που υπήρξε δεν έχει πίσω της καμία πολιτική σκοπιμότητα».

«Οι επιτροπές αυτές είναι συμβουλευτικές προς την κυβέρνηση, δεν έχουν αποφασιστικό ρόλο, όμως έχουν τη σημασία τους. Με συμφωνία όλων των κομμάτων είπαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε για τις γερμανικές κατοχικές οφειλές να υπάρξει έστω και υποψία ακόμη συμψηφισμού με τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα χρέη της χώρας μας προς το γερμανικό κράτος. Δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, καθώς δίναμε τη μάχη για την έξοδο από το μνημόνιο. Τώρα λοιπόν με τα χέρια μας σε μεγάλο βαθμό απελευθερωμένα έχουμε σηκώσει το ζήτημα αυτό σε διεθνή κλίμακα και ιδιαίτερα τις μέρες που ήταν στην Ελλάδα ο Σταϊνμάιερ, το θέμα των διεκδικήσεων ήταν πάρα πολύ ψηλά στον διεθνή Τύπο κι εγώ δεν διέκρινα εχθρικά άρθρα προς τις απόψεις μας», εξήγησε ο βουλευτής.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης