“Εμείς οι πολιτικοί πρόσφυγες είμαστε η γενιά που σωθήκαμε από τη λαίλαπα του πολέμου, η γενιά που κουβαλάμε μια βαριά κληρονομιά, που δε θα πρέπει να μας ξεφεύγει και δεν μπορούμε, δεν κάνει να είμαστε πουθενά αλλού παρά μόνο να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ”, ανέφερε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Ρούλα Ελευθεριάδου σε εκδήλωση με τίτλο “Εμείς που ζήσαμε στο σοσιαλισμό, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή του ταξικού αγώνα”, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν απόγονοι πολιτικών προσφύγων που είναι υποψήφιοι με ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλονίκης. “Οι επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες απόγονοι των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που γεννηθήκαμε και ζήσαμε στις Λαϊκές Δημοκρατίες και στη Σοβιετική Ένωση έχουμε σοβαρό καθήκον να στηρίξουμε σε όλες τις κάλπες το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση. Μόνο το ΚΚΕ παλεύει για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δωρεάν υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό για όλα αυτά τα αυτονόητα που εμείς ήμασταν τυχεροί και τα ζήσαμε”, επισήμανε η κ. Ελευθεριάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτό που ενδιαφέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ είναι να ανατρέψουν πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα, γιατί εκεί είναι το κέρδος, γιατί γι’ αυτούς ο εργάτης είναι κόστος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία φυλακή εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους, στην οποία οι κυβερνήσεις τσακώνονται μόνο για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που εκπροσωπούν”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης