Στην καρδιά των χιλιάδων Κουβανών που έχουν συγκεντρωθεί στην εκδήλωση στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, «μίλησε» με τον επικήδειο που εκφώνησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ιδιαίτερα η αναφορά του στον εκλιπόντα αρχηγό της κουβανικής επανάστασης ως «παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης», ως τον Φιντέλ «των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων» προκάλεσε τη θερμή αντίδραση των πολιτών που από πολύ νωρίς είχαν κατακλύσει την Πλατεία της Επανάστασης, αλλά και πολύ πέρα από αυτήν. Αντίδραση που κατέγραψε, άλλωστε, ο τηλεοπτικός φακός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας πίσω το επιβλητικό μνημείο, ύψους 109 μέτρων, του εθνικού ήρωα της Κούβας, Χοσέ Μαρτί, και ανάμεσα στους άλλους ηγέτες από όλον τον κόσμο που βρέθηκαν εκεί για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Κομαντάντε», ο κ. Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον Φιντέλ Κάστρο και την Κούβα, αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για το δρόμο προς το σοσιαλισμό που μόνο ανθόσπαρτος δεν είναι, όπως σημείωσε.

Αμέσως μετά τον επικήδειο λόγο του, ο πρωθυπουργός είχε θερμό εναγκαλισμό με το σημερινό πρόεδρο της Κούβας και αδελφό του εκλιπόντος, κ. Ραούλ Κάστρο, επίσης είχε χειραψία με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας κ. Νικολάς Μαδούρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ο επικήδειος λόγος του Αλ. Τσίπρα για τον Φιντέλ Κάστρο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης