Τη θέση ότι το Κίνημα Αλλαγής αποκλείει να αποτελέσει συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μία αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόζει, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3. «Συνεπώς, θα απεμπλακεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ μόνο μέσω εκλογών», τόνισε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε ότι «ένας χώρος όταν ανασυγκροτείται δεν το κάνει ετεροπροσδιοριζόμενος ή επιλέγοντας συμμάχους, και μάλιστα με τη ΝΔ, η οποία αποτελεί ιδεολογικό μας αντίπαλο. Δεν βάζουμε καμία προτεραιότητα για μονομερείς συνεργασίες με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «θέλουμε να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και να γίνουμε η κυρίαρχη δύναμη στον προοδευτικό χώρο. Η ενότητα επιτεύχθηκε, κάτι που κανείς δεν φανταζόταν πριν από ένα χρόνο. Υπάρχουν δυσκολίες, ανηφόρες και εμπόδια, θα έπρεπε να προχωράμε ταχύτερα, ωστόσο “προχωράμε μπροστά”, όπως έλεγε και το σύνθημά μας στο Συνέδριο, γιατί τολμήσαμε. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες προωθητικά και όχι παρακωλυτικά».

Υποστήριξε ακόμη ότι «η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση, γι’ αυτό λέμε ότι εάν μας κατατάξει ο ελληνικός λαός στις τρεις πρώτες δυνάμεις, δηλαδή αν μας δώσει εντολή διερευνητική, θα καταθέσουμε τη δική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης και θα απαντήσει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν».

Όσον αφορά την εκλογική Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να μην μπορεί να συνδέεται πλέον με την παύση της κυβέρνησης η προεδρική εκλογή. Θα ήταν θετικό στοιχείο να υπάρξει από τώρα η αναθεώρηση και η αλλαγή για αυτό το θέμα. Θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια το 2020 ώστε να βρεθεί ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκφράζει όλους τους χώρους του δημοκρατικού τόξου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις βουλευτικές εκλογές. Δεν είναι δυνατόν εφόσον επιδιώκουμε την πολιτική σταθερότητα, ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές και πάλι να ζητάμε εκλογές, αυτή ήταν η θέση μου εξάλλου και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης