Στρατηγική προτεραιότητα για τη ΝΔ και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι συγκλίσεις και οι συναινέσεις, ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του πρωθυπουργού τόσο σε νομοθετικό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά στην πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε την πρόταση για την Αικατερίνη Σακελαροπούλου «συμβολική, υπερκομματική και υπερβατική κίνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λιβύη, είπε ότι ο πρωθυπουργός παρενέβη δυναμικά και τόνισε ότι έθεσε όσους μετέχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου προ των ευθυνών τους. Όσον αφορά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Χαφτάρ, είπε ότι αναδεικνύει την ακυρότητα του μνημονίου που υπέγραψε η Τουρκία. Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και να στηρίξει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, ενώ επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας εγγυώνται την ακεραιότητα της πατρίδας.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο που θα ψηφιστεί στη Βουλή την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τον χαρακτήρισε δικαιότερο και αναλογικότερο από τους προηγούμενους καθώς το bonus που δίνει είναι κλιμακωτό και έχει σχέση με το ποσοστό που θα λάβει το πρώτο κόμμα, ενώ διασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα της χώρας.

Τέλος σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι τέλος Ιουνίου και επιβεβαίωσε ότι ένα από τα σενάρια που συζητώνται είναι ο δήμαρχος να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο αν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 40%, αλλά, όπως σημείωσε, για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει διάλογος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης