Στις τεταμένες σχέσεις Ελλάδας- Γερμανίας και τον εμπρηστικό ρόλο του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ποταμιού», αναφέρθηκε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, στην οικονομική εφημερίδα «Financial Times».

«Εκατομμύρια Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές κάθε χρόνο και έτσι οι λαοί των χωρών έχουν ισχυρούς δεσμούς. Υπάρχουν όμως κάποιοι ανεγκέφαλοι που θέλουν να τινάξουν αυτή τη σχέση στον αέρα» είπε ο κ. Θεοδωράκης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του «Ποταμιού» και πρόσθεσε ότι είναι καταστροφικό για τη χώρα το ότι νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις πρώτες πενήντα μέρες της κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε στη βρετανική εφημερίδα ότι «τρέχει προς τα πίσω» και πως τσακώνεται με φανταστικούς εχθρούς, ενώ ασχολείται με ζητήματα που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτή τη περίοδο.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ρωτήθηκε για το κατοχικό δάνειο.

«Είναι αλήθεια ότι η ιστορία του κατοχικού δανείου είναι ακόμη σε εκκρεμότητα και κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί, όπως έχουν πει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η άποψη μου όμως είναι ότι αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό αυτή τη στιγμή» απάντησε, ενώ περιέγραψε ως στόχο του να γίνει η Ελλάδα «μια κανονική και μοντέρνα χώρα της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δημοσίευμά της, η βρετανική οικονομική εφημερίδα γράφει ότι το «Ποτάμι» δηλώνει διατεθειμένο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση όμως, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του, ότι «θα κρατήσει τη χώρα εντός ευρωζώνης και ότι θα προχωρήσει παράλληλα και στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δείχνει να έχει καταλάβει ότι η χώρα πρέπει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης