Θεανώ Φωτίου: «Φτιάχνουμε ένα κράτος, το οποίο δεν θα είναι πια πελατειακό»

Θεανώ Φωτίου: «Φτιάχνουμε ένα κράτος, το οποίο δεν θα είναι πια πελατειακό»
«Πιστεύουμε ότι βήμα-βήμα, μετά την 21η Αυγούστου με την έξοδο από τα μνημόνια, που ήταν μία πολύ σημαντική μέρα, η κατάσταση θα αρχίσει να καλυτερεύει. Αυτή είναι η προσδοκία μας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την επέκταση των τεσσάρων κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι το 2015 η κυβέρνηση παρέλαβε ένα ελλειμματικό κράτος πρόνοιας. Όπως είπε, τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (2015-2016), σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, σχεδιάστηκε ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και το πιλοτικό πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), ενώ, ήδη, από το δεύτερο έτος, «σχεδιάσαμε ένα νέο κράτος πρόνοιας, το οποίο δεν αφορά τους ευάλωτους, αλλά όλους τους πολίτες». Μεταξύ άλλων, μίλησε και για κάποιες δράσεις του χαρτοφυλακίου της, που είναι τα σχολικά γεύματα και το επίδομα παιδιού, το οποίο, όπως υπογράμμισε, δεν αφορά τους φτωχούς, αλλά πάρα πολλά εισοδήματα. «Κάθε ευρώ στην πρόνοια έχει δημοσιονομικό συντελεστή. Είναι ανάπτυξη τα λεφτά για την πρόνοια» σχολίασε.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι μέσα σε τρία χρόνια «αυξήσαμε τις θέσεις, τα voucher που δίναμε κατά 50%», ενώ επισήμανε ότι θα καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς στη δεύτερη φάση.

Παράλληλα, είπε ότι οικοδομείται ένα κράτος, το οποίο δεν θα είναι πια πελατειακό. «Δημιουργήσαμε 240 Κέντρα Κοινότητας στους δήμους, όπου ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται αναλυτικά για το τι δικαιούται. Αφήνουμε οριστικά το παρελθόν πίσω μας» υποστήριξε η κ. Φωτίου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018, 15:48