«Επί 42 χρόνια, που υπηρέτησα το δικαστικό σώμα και από θέσεις ευθύνης, και ως αντιπρόεδρος και ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν μου καταλόγισε ποτέ κανείς μεροληψία, είτε υπέρ είτε κατά κάποιου διαδίκου», είπε η Βασιλική Θάνου για τον διορισμό της οποίας στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεδρίασε την Τετάρτη στη Βουλή η ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Η ίδια πάντως επεσήμανε ότι θεωρεί «ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση επειδή στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε «η αναζήτηση της ανάπτυξης, με την ενίσχυση του ανταγωνισμού, έχει πρωταρχικό και ζωτικό ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερμήνευσε τις σε βάρος της επιθέσεις «λόγω των θέσεων που είχε» οπότε βρέθηκε «καλώς ή κακώς, στο μικροσκόπιο κυρίως από ορισμένα πρόσωπα» και δεσμεύτηκε πως με «αμεροληψία και αντικειμενικότητα θα πορευτεί και σε όλη τη θητεία της» αν αναλάβει την προεδρία της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Δεν μπορεί να με διώξει κανείς. Μόνο αν παραιτηθώ» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. 

Υπερψήφισαν τον διορισμό της Θάνου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων ενώ καταψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΔΗΣΥ και Ποτάμι. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης