Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε για τα επιπλέον μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση αλλά και την οικονομία που πλήττεται από την πανδημία και επανέλαβε ότι «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττεται από την πανδημία….Όσο χρειάζεται να παρατείνονται τα μέτρα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να προστατεύεται η δημόσια υγεία, άλλο τόσο θα επεκτείνονται τα οικονομικά μέτρα στήριξης. Νοιαζόμαστε γιατί το έχουμε αποδείξει όλους αυτούς τους δέκα μήνες και μπορούμε γιατί έχουμε την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των αγορών προκειμένου να δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια και να μπορούμε να τροφοδοτούμε συνεχώς με ρευστότητα την οικονομία».

Σχετικά με την ανησυχία που δημιουργείται στον κόσμο, είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι, «όσο προχωρούμε μέσα στο 2021 ο κόσμος θα βλέπει ότι αντιμετωπίζονται διάφορες πτυχές της υγειονομικής κρίσης και θα ανησυχεί περισσότερο για την οικονομική του κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, «Θα ξετυλίγουμε σε όλο το 2021 μέτρα, είτε στήριξης, είτε ανακούφισης με στόχο, όπως έχουμε πει, τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης που υπάρχει στην οικονομία, είτε αυτό είναι φόροι, είτε εισφορές. Και αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει κάποιον το παλιό χρέος, την ώρα που προσπαθεί να σηκωθεί ξανά το 2021. Επομένως θα είμαστε δίπλα να στηρίζουμε, πάντα με σύνεση και με ανθρωπιά».

Για τους Έλληνες που ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είπε ότι, τα αυστηρά μέτρα για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, δεν αφορούν τόσο τους φοιτητές, όσο εκείνους που δεν μπόρεσαν να κάνουν εσωτερικό τουρισμό και επέλεξαν το εξωτερικό.

«Έχουμε πει πριν από τα Χριστούγεννα, όταν αυστηροποιήσαμε τα μέτρα, ότι όποιος θα έρχεται από το εξωτερικό θα υποβάλλεται όχι μόνο στο PCR test 72 ωρών πριν έρθει, αλλά και σε rapid test στο αεροδρόμιο και θα μπαίνει και σε καραντίνα. Και αυτό το κάναμε όχι για να αποτρέψουμε τους Έλληνες φοιτητές που θα έρχονταν από το εξωτερικό, αλλά κυρίως τους Έλληνες, που επειδή δεν θα μπορούσαν να πάνε στην Αράχοβα ή σε άλλα κοσμικά θέρετρα θα ήθελαν να πάνε κάπου αλλού στο εξωτερικό. Επομένως, η καραντίνα δεν είναι κάτι καινούργιο και θα μπουν σε καραντίνα όσοι επιστρέψουν. Οι περιορισμοί δεν είναι μόνο για αυτούς που δεν μπορούν να φύγουν στο εξωτερικό, είναι για όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μίζερη κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση»

Μιλώντας στη συνέχεια για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «η Αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καμία πρόταση για τα βασικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Τρέχει πίσω από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για να κάνει μια μίζερη κριτική. Γιατί δεν είπε κανείς από την αντιπολίτευση, τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτές τις ημέρες;» και αναφέρθηκε σε στοιχεία από τι συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τα κρούσματα την 1η Ιανουαρίου, σε σχέση με την Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης