Τη δέσμευση της κυβέρνησης να καταργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα το υφιστάμενο μνημονιακό πλαίσιο του ν. 4177/2013 που προβλέπει την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων, παρά την αντίδραση των εμποροϋπαλλήλων, που έχουν προκηρύξει απεργία.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί με τις προγραμματικές της δηλώσεις για την κατάργηση του υφιστάμενου μνημονιακού πλαισίου που ουσιαστικά καταστρατηγεί την έννοια της Κυριακής-αργίας για τους εργαζόμενους» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οφείλουμε μεν να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς με όρους ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να διασφαλίσουμε στους εργαζόμενους τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα και την έννοια του ελεύθερου χρόνου, τα οποία το κληρονομημένο θεσμικό πλαίσιο έχει καταστρατηγήσει» πρόσθεσε.

«Για τον λόγο αυτόν, βασική προγραμματική μας δέσμευση εξακολουθεί να είναι η ουσιαστική νομοθετική διασφάλιση της Κυριακής αργίας ως γενικού κανόνα για τους εργαζόμενους και στην κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε ως κυβέρνηση» κατέληξε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης