«Μία τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη θα έβαζε τέλος στην ψεύτικη, ανερμάτιστη επιχειρηματολογία του αρχηγού της ΝΔ και θα ήθελα να δει ο κόσμος πόσο έωλη είναι, σε μία πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τον πρωθυπουργό», υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Για τις ευρωεκλογές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη μάχη των ευρωεκλογών, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «θα είναι μια αμφίρροπη μάχη όπου θα κριθεί στο πόντο το τελικό αποτέλεσμα» και σημειώνει πως «στο τέλος της ημέρας, αυτές οι ευρωεκλογές δεν βγάζουν κυβέρνηση».

«Ο κόσμος», είπε, «βλέπει σιγά σιγά τι αντιπαλεύεται, και ότι έχει να διαλέξει, από τη μία, όλα αυτά που αναφέρονται στο κοινωνικό κράτος, στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, στον 13ο μισθό που αποκαλύφθηκε ότι δεν πολυαρέσει στη Νέα Δημοκρατία και από την άλλη, μία πρόταση που στο επίκεντρό της έχει τους εργαζόμενους και έχει ενσωματώσει στην αναπτυξιακή πολιτική της το στοιχείο της κοινωνικής ενίσχυσης και της αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου».

«Μπορεί να έχουμε ευρωεκλογές, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι δια των ευρωεκλογών ψηφίζουμε για την Ελλάδα και μιλάμε για την Ελλάδα, μια και γνωρίζουμε ότι όλα όσα περάσαμε τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια συνδέονται άρρηκτα με τις ευρωπαϊκές στρατηγικές, με τις ακολουθούμενες πολιτικές, με τους συσχετισμούς, τελικά, που διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, οι οποίοι με τη σειρά τους, μετά και τις εκλογές της 26ης Μαΐου, θα διαμορφώσουν το νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινηθούμε», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το οικονομικό της πρόγραμμα είναι υπέρ της ολιγαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Η φιλολογία των εκλογών είναι πολύ παλιά και συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία, ίσως και ως ένα μέσο για να μπορεί να κρατάει συσπειρωμένο τον μηχανισμό της, τους ψηφοφόρους της. Να είστε βέβαιοι ότι οι επιλογές γίνονται με βάση τις ανάγκες της χώρας και τη δυναμική της οικονομίας. Είναι η φορά των πραγμάτων αυτή που καθορίζει τον χρόνο των εκλογών. Δεν υποτιμώ ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι κατ’ ουσίαν ένα πρόκριμα για το τι θα συμβεί στην εθνική κάλπη, αλλά ο σχεδιασμός μας ήταν και παραμένει οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να τα λέει αυτά σε μία χώρα που μόλις τώρα βγήκε από τα μνημόνια και ξέρουμε ότι μία από τις αιτίες που μας έριξαν σε αυτά ήταν τα πραγματικά σκάνδαλα, που πίσω τους είχαν ένα στέλεχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε: «Είναι πρόκληση. Αυτή την ψεύτικη, ανερμάτιστη επιχειρηματολογία του κ. Μητσοτάκη θα ήθελα να δει ο κόσμος πόσο έωλη είναι, σε μία πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τον πρωθυπουργό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης