Υπό την ιδιότητα του υπεύθυνου Περιβάλλοντος της Π.Γ της ΛΑ.Ε και μετά από πρόσκληση περιβαλλοντικών οργανώσεων της Ελευσίνας ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος επισκέφθηκε το παραλιακό μέτωπο της πόλης,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τη περιοδεία και την ενημέρωση ο Θανάσης Πετράκος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελευσίνα –η οποία έχει μάλιστα επιλεγεί για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης -είναι απαράδεκτη. Προσβάλει το πολιτισμό την ιστορία της πόλης και τους κατοίκους της . Η γεωγραφικά μεν παραλιακή Ελευσίνα, είναι πρακτικά αποκομμένη από την θάλασσα.

Δυστυχώς, για τους πολίτες της Ελευσίνας, αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, στις 17/12/2017, για ανέλκυση των 28 ναυαγίων και απομάκρυνση των 19 «εγκαταλειμμένων και επικινδύνου φορτίου σκαφών που βρίσκονται στις ακτές» όχι μόνον δεν υλοποιήθηκαν, όχι μόνο δεν υπάρχει έναρξη έστω προγραμματισμού υλοποίησης, αλλά στο εξάμηνο που μεσολάβησε προστέθηκαν 3 επιπλέον πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για άλλη μια φορά, οι πολίτες και οι φορείς της Ελευσίνας θα πρέπει να αγωνιστούν για να αποκτήσουν το αυτονόητο, – την πρόσβαση στη παραλία τους-, που αποτελεί ανάσα για τους κατοίκους της, και προϋπόθεση για να έχει η Ελευσίνα την προοπτική μιας πραγματικά βιώσιμης πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης