«Καθόλου τυχαία δεν έγινε την ημέρα επετείου των Ιμίων, χθες, η έξοδος του “Oruc Reis” και είμαστε δύσπιστοι πολύ στις εξηγήσεις που δίνονται για το γεγονός», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην ΕΡΤ 1. Το θέμα πρέπει να το δούμε ενταγμένο στις συνολικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, πρόσθεσε και επισήμανε ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα απέναντι στη χώρα μας.

«Η επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή καταρρίπτει, ξεφτιλίζει το επιχείρημα των εκάστοτε κυβερνήσεων ότι αν είμαστε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ότι αν είμαστε “καλά παιδιά” έναντι των ισχυρών, αν τους δίνουμε νέες βάσεις, όπως με την επαίσχυντη συμφωνία, τότε θα προστατευτούμε από την Τουρκία», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε, «η χώρα μας όχι μόνο δεν προστατεύεται από τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, αλλά συμμετέχει και κλιμακώνει την εμπλοκή της στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια». «Αυτή η εμπλοκή της Ελλάδας πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «το ΚΚΕ λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα παντού και δεν πρέπει να κάνει βήμα πίσω. Ούτε να πάει στη Χάγη, γιατί ξέρουμε τι είναι η Χάγη, ούτε να υπογράψει κάποιο συνυποσχετικό. Αυτό, όμως, χρειάζεται μια άλλη πολιτική διαφορετική και όχι πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και των Ελλήνων μεγαλοκαρχαριών που παίρνουν μέρος και θέλουν να πάρουν μέρος στο μοίρασμα στην ευρύτερη περιοχή και βέβαια των πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Ερωτηθείς σχετικά με το “πλωτό φράγμα” στο Αιγαίο είπε ότι το ΚΚΕ την καταγγέλλει ως «απαράδεκτη, προκλητική και θα αποδειχθεί και δολοφονική γιατί θα αυξήσει τους πνιγμένους, τα ναυάγια και τον τζίρο των δουλεμπόρων γιατί δεν μπορείς να φράξεις όλο το Αιγαίο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, έθεσε το ερώτημα γιατί δεν γίνεται δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ, ως ένα μέτρο για το “τώρα”, να «πάνε οι ΠΑΕ στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπως όλες οι ανώνυμες εταιρείες και τις κρατούν εκτός με όλα αυτά τα προνόμια» και υπογράμμισε, κυρίως, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου «δεν πρέπει να συνταχθεί πίσω από κανένα επιχειρηματία και διάφορα συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς, σχετικά, είπε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια στρατηγική και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «το να παριστάνεις τώρα στην αντιπολίτευση ότι ξαναθυμήθηκε την αριστερά, ενώ έχεις κυβερνήσει είναι κοροϊδία απέναντι στον κόσμο. ‘Αλλωστε και σήμερα δεν έχει αλλάξει. Λέει ότι είναι μονόδρομος η ΕΕ, ειναι μονόδρομος ο καπιταλισμός, είναι μονόδρομος με τους Αμερικάνους».

Τέλος, απέκλεισε οποιαδήποτε συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνηση «με όλα τα άλλα κόμματα που είναι με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κυρίως συντρίβουν τον λαό με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια» και τόνισε ότι «όταν ο λαός μας δώσει τη δυνατότητα, θα είμαστε έτοιμοι, θα είμαστε πρωτοπόροι σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα αλλάξει ριζικά αυτό το βάρβαρο σύστημα».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης