Ένα πράγμα που χαρακτηρίζει τα Χριστούγεννα είναι οι αλμυρές και γλυκές αμαρτίες που καταναλώνουμε. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα δεν κάνει καλό για τα κατοικίδιά μας, ωστόσο και τα συστατικά πολλών αγαπημένων χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερική δυσφορία ή και δηλητηρίαση στα ζώα μας.

Για παράδειγμα το σκόρδο και τα κρεμμύδια που θα βάλουμε στο ψητό, τα σταφύλια που θα μπουν πάνω στο πλατό με τα τυριά και οι σταφίδες που βρίσκονται συχνά στα χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή κέικ είναι μερικά από τα πιο κοινά συστατικά από τα οποία θα πρέπει να κρατήσετε μακριά τα κατοικίδιά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδιά σας δεν θα τσιμπήσουν τίποτα όταν φτιάχνετε ζύμες και ψωμιά, ειδικά όταν βρίσκονται στο στάδιο της ζύμωσης.

Το ζυμάρι μπορεί να προκαλέσει γαστρική διαταραχή, γαστρεντερίτιδα ακόμα και δηλητηρίαση εάν η μαγιά «ζυμωθεί» μέσα στο έντερο του κατοικίδιου.

Ακόμα κι αν ένα συγκεκριμένο είδος ανθρώπινης τροφής είναι ασφαλές για κατανάλωση από τα κατοικίδια ζώα, αν γίνει υπερβολική η κατανάλωση τότε αυτόματα γίνεται και επικίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, γάτες και οι σκύλοι που τρώνε πάρα πολλά λιπαρά μπορούν να καταλήξουν με παγκρεατίτιδα, η οποία αποτελεί μια φλεγμονή του παγκρέατος, και αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα χρειαστεί να νοσηλευθούν.

Φυσικά, επειδή δεν μπορείτε να έχετε τα μάτια σας όλη την ώρα κολλημένα στο κατοικίδιό σας, αν δείτε κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές, εκλάβετέ τες ως σημάδι για να τρέξετε στον κτηνίατρο: Τρέξιμο σάλιων, γλείψιμο των χειλιών, ανήσυχο περπάτημα, δυσκολία να βρει μια θέση που να βολεύεται, εμετό ή ακόμα και τάση για εμετό.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης