Όταν πέφτει ο υδράργυρος, τα ζώα χρειάζονται έξτρα προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Λάβετε τα εξής μέτρα για να εξασφαλίσετε την ασφάλειά τους:

Φέρτε τα ζώα μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα τα κουτάβια και τα γατάκια, τα ηλικιωμένα ζώα, τα μικρά ζώα και τα σκυλιά με κοντό τρίχωμα, όπως και τα πόιντερ, τα μπιγκλ, τα ροτβάιλερ, τα πιτ-μπουλ και τα ντόμπερμαν. Τα ζώα με κοντό τρίχωμα θα ωφεληθούν επίσης από κάποιο ρούχο για ζώα, δηλαδή πουλόβερ ή παλτουδάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφέρετε στα σκυλιά το κατάλληλο καταφύγιο. Τα σκυλόσπιτα θα πρέπει να είναι φτιαγμένα από ξύλο ή πλαστικό (το μέταλλο διοχετεύει το κρύο) και να είναι τοποθετημένα σε μια ηλιόλουστη, προφυλαγμένη τοποθεσία κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Σηκώστε το σπίτι από το έδαφος μερικά εκατοστά και βάλτε μια ειδική πόρτα (σαν αυτή που χρησιμοποιούμε για τις γάτες) πάνω από την πόρτα για να κρατήσετε τα κρύα ρεύματα εκτός. Χρησιμοποιήστε άχυρο ή ρινίσματα από κέδρο σαν στρώμα – τα χαλάκια και οι κουβέρτες κρατάνε την υγρασία και παγώνουν. Βεβαιωθείτε ότι το σπιτάκι είναι πραγματικά αδιάβροχο – ένα κομμένο πατάκι αυτοκινήτου στην είσοδο του σκυλόσπιτου βοηθάει να μένει η ζέστη του σώματος μέσα στο σπίτι, ενώ ένα είδος «σπόιλερ» βοηθάει το άχυρο να χύνεται έξω από το σπίτι.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης