Μπορεί ο σκύλος σας να μην αρρωσταίνει το ίδιο εύκολα με εσάς, καθώς έχει ανοσία σχεδόν σε όλα τα μικρόβια που μπορεί να προσβάλλουν έναν άνθρωπο. Όσον αφορά τις τροφές όμως, υπάρχουν πολλές που ενώ είναι ακίνδυνες για εμάς, μπορεί να βλάψουν το σκύλο σας, άλλες σε μικρό βαθμό και άλλες σε μεγαλύτερο.

Αβοκάντο: Έχει τοξικές ιδιότητες. Σε μικρή ποσότητα έχει ως συνέπεια εμετό και διάρροια. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αφύσικες συγκεντρώσεις υγρών στο στήθος, στην καρδιά ή στο ήπαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλάτι σε μεγάλη ποσότητα: Υποχρεώνει το σκύλο σε έντονη κατανάλωση νερού η οποία μπορεί να προκαλέσει στομαχικά προβλήματα.

Αλκοόλ: Προκαλεί προβλήματα στο νευρικό και καρδιακό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.

Αλμυρά: Παρότι είναι καλό να προσθέτουμε λίγο αλάτι στην μαγειρευτή τροφή του σκύλου, τα πολύ αλμυρά φαγητά υποχρεώνουν το σκυλί στην έντονη κατανάλωση νερού με αποτέλεσμα -ειδικά σε μεγαλόσωμες φυλές- διάφορα στομαχικά προβλήματα, με πιθανή μέχρι και την στροφή στομάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυγό ωμό: Περιέχει μία ουσία, την αβιδίνη, η οποία καταστρέφει τα αποθέματα βιοτίνης (μία βιταμίνη Β) στον οργανισμό του σκύλου. Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σκυλιού και την υγεία του δέρματος και του τριχώματος.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης