Αποφασίσατε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με το κατοικίδιό σας; Διαβάστε κάποιες οδηγίες πριν ξεκινήσετε.

Αρχικά, θα πρέπει να βγάλετε πιστοποιητικό υγείας και εμβολιασμών, κάτι που θα πρέπει να το έχετε μαζί σας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντός της Ε.Ε., για σκύλους και γάτες, ισχύει ευρωπαϊκή νομοθεσία στις περισσότερες χώρες-μέλη, άρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας διαθέτει τα εξής:

  • έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας
  • ηλεκτρονικό microchip ή ευανάγνωστο τατουάζ
  • διαβατήριο ζώων συντροφιάς.

Για την είσοδο σε κάποιες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, απαιτείται μία επιπλέον εξέταση αίματος που διασφαλίζει ότι έχει γίνει εμβολιασμός κατά της λύσσας .

Ζώα στο αεροπλάνο

Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας αεροπορικώς, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία προτού ζητήσετε την έκδοση του εισιτηρίου. Θα σας ζητηθούν τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• το ζώο να βρίσκεται σ’ ένα καλά ασφαλισμένο κουτί ή κλουβί,
• να έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια και να έχει όλα τα πιστοποιητικά και άδειες εισόδου για τη χώρα προορισμού και
• να βρίσκεται σε άνετη θέση, να έχει αρκετό χώρο στο κουτί ή το κλουβί του και αρκετή τροφή ή / και νερό για το ταξίδι.

Συνήθως, τα μικρά ζώα, μέχρι 5 κιλά, ταξιδεύουν σε ειδικό κλουβί μικρών διαστάσεων. Αν είναι μεγαλύτερο, τότε οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ειδικά κλουβιά και ειδικό χώρο για τη μεταφορά.

Πηγή: vetherapy.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης