Σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η φιλοζωική ομάδα «Angels Team Athens» σχετικά με τη νομοθεσία που ισχύει επιβολής προστίμων, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τα ζώα συντροφιάς.

Διαβάστε αναλυτικά το κάλεσμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/10/2017 ΩΡΑ 15:00 (3 το μεσημέρι)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΔΑ. (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής).

Θα καλέσουμε σε διάλογο τον αρχηγό της ΓΑΔΑ να τον ενημερώσουμε για το πρόβλημα που υπάρχει.
Υπάρχει ένα παράδοξο του νόμου που μας φέρει παραβάτες σε κάθε περίπτωση. Ότι και αν κάνουμε, θα είμαστε παράνομοι. Γι αυτό λοιπόν, για να σταματήσουν τα παράλογα πρόστιμα και η παράλογη απόλυτη εφαρμογή του νόμου αυτού (θα πρέπει να γίνεται υπό συνθήκες), ξεκινάμε την κίνησή μας, ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

Όσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την αρχή, και για ποιο νόμο μιλάμε, δείτε αυτό το link:
https://www.facebook.com/258927374521330/videos/363720187375381/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέρουμε ότι η αστυνομία δεν είναι ο αρμόδιος φορέας για να αλλάξει το νόμο ή να φτιάξει εγκαταστάσεις που χρειάζονται στους δήμους. Ξέρουμε ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νόμο, όσο παράλογος και αν είναι αυτός.

Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο, είναι που θα πάμε έξω από την ΓΑΔΑ για συγκέντρωση και ενημέρωση. Γιατί η αστυνομία και ο πολίτης είναι οι άμεσα εμπλεκόμενη στον παραλογισμό αυτό. Πάμε να τους φέρουμε στην προσοχή τους το θέμα, ώστε να ενώσουμε την φωνή μας μαζί τους και να φτάσει να μας δώσει την προσοχή που πρέπει, ο αρμόδιος φορέας, δηλαδή το υπουργείο. Αν πάμε τώρα, χωρίς να έχει γίνει θέμα και να έχει βγει στην τηλεόραση (ναι θα έχουμε και κανάλια μαζί μας) δεν θα μας ακούσει κανείς! Δεν θα μας πάρει στα σοβαρά κανείς!

Δυστυχώς στην Ελλάδα μας, για να δουν ότι υπάρχεις και για να σε πάρουν στα σοβαρά, πρέπει να γίνει δημόσιο θέμα. Τότε και μόνο τότε, ανοίγουν πόρτες για διάλογο. Ας μαζευτούμε λοιπόν, να ενώσουμε την φωνή μας, να δει το κράτος ότι είμαστε λογικοί άνθρωποι, δεν ανεχόμαστε την αδικία, και δεν σκύβουμε το κεφάλι! Να καταλάβει το κράτος, ότι δεν μπορεί μια ζωή τα λάθη του να τα πληρώνουμε εμείς, και μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, με τα λιγοστά χρήματα που παίρνουμε και προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Κανείς δεν παίζει με το φαγητό των παιδιών μας, και με την επιβίωσή μας, όταν πρόκειται για ένα ασόβαρο και παράλογο τελείως φαινόμενο. Δεν βάζουμε σε κίνδυνο ούτε ζωές, ούτε περιουσίες! Δεν ενοχλούμε κανέναν! Ο λόγος που ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με το νόμο, είναι η αδυναμία του κράτους να μας παρέχει τα βασικά έστω για να τον εφαρμόσουμε.

ΟΧΙ λοιπόν. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Έλληνα ξύπνα! Δεν δεχόμαστε πια με ηττοπάθεια μια κατάσταση σαν δεδομένη “έλα μωρέ, στην Ελλάδα είσαι, τι περιμένεις;”. ΟΧΙ! Δεν το δέχομαι αυτό. Περιμένω μια όμορφη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Περιμένω να φτιάξουμε μια Ελλάδα, που θα είμαστε υπερήφανοι να την παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Μην σας φαίνεται ασήμαντος ο λόγος, είναι κάτι που μας αφορά όλους. Είναι μια αρχή, για να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα εμπρός και να δώσουμε ένα δυνατό παρόν, ενωμένοι, απέναντι στο κράτος, όπου και όπως χρειάζεται. Η ψήφο μας από μόνη της απ ότι φαίνεται δεν κάνει σωστή δουλειά. Θα πρέπει να παίρνουμε ΕΝΕΡΓΗ θέση όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει αδικία και με ειρηνική ΔΡΑΣΗ, να απαιτούμε να φτιάξει!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ! ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΜΕ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΆ ΜΑΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Υ.Γ – Όσοι δεν γνωρίζουν το παράδοξο του νόμου, κάνω επικόληση από προηγούμενη δημοσίευσή μας για να ενημερωθείτε:

“Για να εφαρμόσουμε το νόμο περί ευζωίας, να έχουμε εκτονωμένα σκυλιά και να μην ενοχλούν τους γείτονες με άσκοπο γάβγισμα, καταφεύγουμε στις λύσεις των κλειστών γηπέδων στους δήμους μας, μιας και δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η χρήση τους γίνεται ενώ δεν έχουν κόσμο μέσα και με κλειστή την πόρτα για να μην μπορούν να βγουν τα σκυλάκια μας έξω, για να τα εκτονώσουμε. Να τρέξουν και να παίξουν χωρίς λουρί!

Έρχεται λοιπόν ο ίδιος ο νόμος μαζί με το κράτος που μας έχουν κάνει να καταφύγουμε στην παραπάνω λύση, να μας τιμωρήσει με ένα άλλο νόμο, ασαφή, που επιβάλει λουρί στον σκύλο σε δημόσιο χώρο, χωρίς να διευκρινίζει αν είναι κλειστός ή ανοιχτός ο χώρος αυτός.

Κοινώς το κράτος δεν μας προσφέρει τα απαραίτητα για να εφαρμόσουμε το νόμο, και μας αναγκάζει, να παρανομήσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ή δεν θα ακούμε τα σκυλάκια μας, όπου θα είμαστε παράνομοι απέναντι στους κανόνες ευζωίας (500€ πρόστιμο ανα σκύλο) ή θα είμαστε παράνομοι γιατί θα εφαρμόσουμε τον παραπάνω νόμο, σε γήπεδο μιας και δεν έχουμε άλλη επιλογή, και θα παρανομήσουμε γιατί δεν θα έχουμε λουρί σε δημόσιο χώρο! Η παρανομία είναι σίγουρη πάντως!”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης