Έπειτα από τις συνεχείς εκκλήσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, σχετικά με την τύχη των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, φαίνεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σκύβουν πάνω από το πρόβλημα και προωθούνται λύσεις.

Το ζήτημα είχε αναδείξει και το zougla.gr με αναλυτικό ρεπορτάζ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Π.Φ.Π.Ο. σε ανακοίνωσή της:

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΦΠΟ με την Lamda Development S.A. και την Ελληνικό ΑΕ ενώ παρευρέθηκαν μετά από πρόσκλησή μας και οι εθελοντές που χρόνια φροντίζουν τα ζώα στο πρώην αεροδρόμιο.

Εκ μέρους των εταιρειών έγινε μια ενημέρωση για τα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα όπως επίσης και ξενάγηση στα κτίρια τα οποία θα κατεδαφιστούν αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρούμε ότι υπήρξε σύγκλιση απόψεων, ότι οι αρμόδιοι φορείς που θα πρέπει να αναλάβουν και να ασχοληθούν άμεσα με τη φροντίδα των ζώων είναι ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού, ο τοπικός σύλλογος Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού-Αργυρούπολης και οι εθελοντές πολίτες που ασχολούνται επί πολλά χρόνια με αυτό.

Βάσει του προγράμματος που ακολουθούν, η έναρξη των εργασιών είναι προγραμματισμένη για το τέλος Ιουνίου. Στο σημείο δε όπου θα γίνουν οι πρώτες κατεδαφίσεις ζουν περίπου 60 γάτες, οι περισσότερες είναι στειρωμένες με έξοδα των εθελοντών.

Μένει λοιπόν ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού να συγκαλέσει άμεσα την Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού-Αργυρούπολης και τους ανωτέρω περιγραφόμενους εθελοντές, ώστε να οργανώσουν την απομάκρυνση-φιλοξενία κ.ο.κ της αποικίας το συντομότερο δυνατόν.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο σημείο της κατεδάφισης δεν υπάρχουν ζώα της άγριας πανίδας, αυτά βρίσκονται σε άλλο σημείο όπου δεν πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ομοσπονδία έχει εξασφαλίσει φιλοξενία για 40 γάτες αλλά και για 10 χελώνες & 10 σκαντζόχοιρους, είναι δε στην διάθεση του Δήμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης