Η διατροφή του κουταβιού επηρεάζει το πόσο δυνατό, υγιές και χαρούμενο θα γίνει ως ενήλικος σκύλος. Ίσως φανεί περίπλοκο να γνωρίζετε ακριβώς πού, πότε και πώς να ταΐζετε το κουτάβι σας, αλλά οι παρακάτω απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν.

Πόσο συχνά θα πρέπει να ταΐζω το κουτάβι μου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Όταν ταΐζετε το κουτάβι σας, είναι καλύτερα να χωρίσετε τις μερίδες του σε μικρότερα, συχνότερα γεύματα ώστε να μην επιβαρυνθεί η πέψη του.

Ακολουθεί ένας απλός οδηγός:

Απογαλακτισμός (όλα τα μεγέθη): τέσσερα γεύματα την ημέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έως τεσσάρων μηνών (μικρόσωμες φυλές) ή έως έξι μηνών (μεγαλόσωμες φυλές): τρία γεύματα την ημέρα
Τεσσάρων έως δέκα μηνών (μικρόσωμες φυλές) ή έξι έως δώδεκα μηνών (μεγαλόσωμες φυλές): δύο γεύματα την ημέρα

Πόσο θα πρέπει να ταΐζω το κουτάβι μου;

Η ποσότητα τροφής που δίνετε στο κουτάβι σας σε κάθε γεύμα ποικίλλει ανάλογα με τη φυλή και την κατηγορία του μεγέθους του: πολύ μικρό, μικρό, μεσαίο, μεγάλο ή γίγας. Ανατρέξτε στις οδηγίες του παρασκευαστή για την τροφή του κουταβιού και ζητήστε βοήθεια από τον κτηνίατρο αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ταΐσω το κουτάβι μου;

Ο καλύτερος τρόπος για να ταΐσετε το κουτάβι σας είναι να δημιουργήσετε μια ρουτίνα και να τη διατηρήσετε. Να το ταΐζετε τις ίδιες ώρες, στο ίδιο μέρος, χρησιμοποιώντας το ίδιο μπολ, ώστε να καταλάβει ακριβώς πότε και πού είναι οι ώρες φαγητού. Δεν χρειάζεται ποικιλία στη δίαιτά του όπως ο άνθρωπος, οπότε διατηρήστε το ίδιο φαγητό κάθε φορά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης