Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σκύλου ή γάτας αναγκάζονται να αλλάξουν τη τροφή στο κατοικίδιό τους. Ίσως το ζώο ενηλικιώνεται και πρέπει να αλλάξει σε τροφή για ενήλικα. Ίσως μπαίνει στην 3η ηλικία ή απλώς ανακαλύψατε μια πιο ποιοτική τροφή που θέλετε να δώσετε στον σκύλο ή τη γάτα σας.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, μια νέα τροφή πρέπει πάντα να εισάγεται σταδιακά, ακόμα κι αν φαίνεται να αρέσει στο γατάκι ή τη γάτα σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς να αλλάξετε την τροφή της γάτας σας

Είναι καλύτερα να εισαγάγετε μια νέα τροφή στη γάτα σας αργά, σε μια περίοδο τουλάχιστον μίας εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βοηθήσετε ώστε να αποφευχθούν οι στομαχικές διαταραχές, η νεοφοβία ή οποιοδήποτε άλλο άγχος για τη γάτα σας.

Ξεκινήστε με μικρές ποσότητες από την καινούρια δίαιτα, αυξάνοντας σταδιακά την αναλογία, μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης μετάβαση της γάτας στην καινούρια τροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημέρα 1 και 2 – 75% από την προηγούμενη τροφή + 25% από τη νέα τροφή
Ημέρα 3 και 4 – 50% από την προηγούμενη τροφή + 50% από τη νέα τροφή
Ημέρα 5 και 6 – 25% από την προηγούμενη τροφή + 75% από τη νέα τροφή
Ημέρα 7 – 100% νέα τροφή

Είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε τη συνηθισμένη ρουτίνα της γάτας σας, κρατώντας τις ίδιες ώρες και περιβάλλον φαγητού για να ελαχιστοποιήσετε την αλλαγή και να εξασφαλίσετε την άνεση της γάτας σας κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε μια νέα διατροφή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης