Το να δώσεις παραπάνω φαγητό στο κατοικίδιό σου είναι πάρα πολύ εύκολο. Είτε υπεργεμίζοντας άθελά σου το πιάτο του είτε δίνοντάς του παραπάνω λιχουδιές από το κανονικό, επειδή απλώς είναι αξιαγάπητο. Ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, ώστε να φροντίσεις να παραμείνει υγιές.

Αλλά πόσο ακριβώς είναι το υπερβολικό όταν πρόκειται για την τροφή του κατοικιδίου σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις στο σπίτι.

Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις αν τρώει παραπάνω από όσο χρειάζεται είναι να κοιτάξεις τη μέση του. Ο σκύλος ή η γάτα σου θα πρέπει να έχει λίγη μέση. Αυτό, σύμφωνα με την κτηνιατρική, ονομάζεται δείκτης θρεπτικής κατάστασης. Ένα πέντε στα εννέα είναι μια καλή θρεπτική κατάσταση. Όταν δηλαδή ο σκύλος ή ο γάτος έχει ένα σώμα που μοιάζει με κλεψύδρα και κάποια από τα πλευρά του είναι διακριτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς θα υπολογίσεις τη σωστή ποσότητα τροφής για το κατοικίδιό σου;

«Συνήθως οι τροφές έχουν στην πίσω πλευρά της συσκευασίας τη σωστή ποσότητα τροφής ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή και το βάρος του κατοικιδίου. Έχουν ένα εύρος. Το χαμηλότερο όριο το δίνεις για ένα ζώο με την ελάχιστη σωματική δραστηριότητα, πχ. ένα ζώο που είναι όλη μέρα στον καναπέ. Αντίστοιχα, το μέγιστο όριο σε ένα ζώο με έντονη δραστηριότητα, πχ. μεγάλες βόλτες. Συνήθως συνιστούμε τον μέσο όρο».

Φυσικά, για να είσαι 100% σίγουρη, δεν έχεις παρά να κλείσεις ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης