Η εύρεση της σωστής τροφής για ένα κουτάβι αποτελεί πρόκληση για κάθε ιδιοκτήτη σκύλου. Το πρώτο έτος ενός σκύλου είναι σημαντικό για τη σωματική και ψυχική ανάπτυξή του.

Τα κουτάβια μεγαλώνουν πάρα πολύ κατά τους πρώτους δώδεκα μήνες. Οι ανάγκες τους για τροφή είναι αντίστοιχα υψηλές – τέλος, το κουτάβι πρέπει να χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια σε μορφή ακατέργαστων λιπαρών και πρωτεϊνών, καθώς και πολλά μέταλλα και βιταμίνες για την ανάπτυξη των οστών, των αρθρώσεων και του μυοσκελετικού συστήματος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το μητρικό γάλα στην πρώτη έτοιμη τροφή

Τις πρώτες έξι έως δέκα εβδομάδες, τα κουτάβια παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από το μητρικό γάλα. Μετά τον απογαλακτισμό εξοικειώνονται σιγά σιγά να τρώνε ανεξάρτητα.

Ισορροπημένη διατροφή για κουτάβια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κουτάβια χρειάζονται δύο έως τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά από τους ενήλικους σκύλους. Για το λόγο αυτό, οι τροφές για κουτάβια πρέπει να περιέχουν έναν επακριβώς προσαρμοσμένο συνδυασμό πάνω από 50 βασικών θρεπτικών ουσιών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βιταμινών.

Λόγω των υψηλότερων αναγκών του νεαρού σκύλου για ενέργεια και θερμίδες, η ποσότητα τροφής πρέπει επίσης να προσαρμόζεται αναλόγως. Η υπερβολικά ελάχιστη τροφή οδηγεί σε συμπτώματα ανεπάρκειας, η υπερβολική πρόσληψη τροφής μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης