Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, σήμερα, 4 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων μας, με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού και της αγάπης για τα ζώα.

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους φίλους του ανθρώπου. Είναι ημέρα ευαισθητοποίησης για την προστασία, το σεβασμό και την αγάπη σε όλα τα ζώα. Η διασφάλιση της υγείας, της ευζωϊας και την καλής μεταχείρισής τους από τον άνθρωπο είναι δείγμα πολιτισμού και παιδείας , καθώς αποτελούν αναπόσπαστό μέρος της ζωής μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της φιλοζωικής μέριμνας, ο Δήμος Αμαρουσίου είναι πρωτοπόρος στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, έχοντας μακροχρόνια συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία και τηρώντας την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και έχοντας μαζί μας την ίδια την κοινωνία, μπορούμε να πετύχουμε στη διαχείριση των αδέσποτων φίλων μας και να τους δώσουμε όσα τους αξίζουν.»

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε στους έχοντες κατοικίδιο ζώο ότι θα πρέπει να διατηρούν βιβλιάριο υγείας του ζώου και ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip). Επίσης να το έχουν δηλώσει στο Δήμο και να μεριμνούν για την υγιεινή και την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης