Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εκδικάζεται την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς η υπόθεση δολοφονίας δύο σκυλιών με δίκανο τον Ιανουάριο του 2017, από μεσήλικα γείτονα του ιδιοκτήτη τους. Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αφού μια απλή διαφωνία περί του ορίου που μπορούν να κινηθούν τα σκυλιά ανάμεσα στις ιδιοκτησίες σε χωριό της περιοχής, να καταλήγει στην εν ψυχρώ εκτέλεσή τους, διότι «ενοχλούσαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης, συγγενής πρώτου βαθμού δημοτικού συμβούλου της περιφέρειας Λιβαδειάς,  είχε «προειδοποιήσει» τον γείτονα του ότι θα σκοτώσει τα σκυλιά του, εφόσον αυτά μπαίνουν στον χώρο του και «ενοχλούν» τα δικά του, κάτι το οποίο όπως φαίνεται έγινε πράξη.

Ο δράστης μάλιστα μετά την αποτρόπαια πράξη, παρουσία μαρτύρων, ανακοίνωσε στους γείτονες του τι έκανε, ωστόσο την επόμενη ημέρα που του ασκήθηκε δίωξη, άρχισε να αρνείται τα πάντα. 

Φωτογραφίες του ενός νεκρού σκυλιού. ΠΡΟΣΟΧΗ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο δικαστήριο για την υπόθεση αναβλήθηκε. Θυμίζεται ότι ο νόμος είναι πλέον αυστηρός για τη θανάτωση των ζώων, αφού προβλέπει φυλάκιση του δράστη και υψηλά πρόστιμα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης