Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Αντιμέτωπο με τη φρίκη βρέθηκε ένα νεαρό ζευγάρι στην περιοχή Ευαγγελισμός του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους έπειτα από έξοδο, την 1η Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο σοκ υπέστησαν όταν βρήκαν το σπίτι τους αναστατωμένο και τα πράγματα πεταμένα σε όλες τις μεριές: Προφανώς, η κατοικία τους έγινε στόχος διαρρηκτών. «Καλά» (σε πολλά εισαγωγικά…) ως εδώ: Ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι, αφού μάλιστα η περιοχή τους έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εγκληματικότητας και διαρρήξεων, με δεκάδες περιστατικά κάθε μήνα.

Το δεύτερο σοκ όμως ήταν το χειρότερο: Βρήκαν τη γάτα τους, 10 ετών, νεκρή, με εμφανή σημάδια βασανισμού, χτυπήματα σε όλο της το σώμα, σπασμένα δόντια, ενώ το τελειωτικό χτύπημα επήλθε με τη σύνθλιψη του σώματος του ζώου στον καναπέ του σαλονιού.

Πιθανότατα οι άρρωστοι και άκρως επικίνδυνοι διαρρήκτες ξέσπασαν πάνω στο άτυχο κατοικίδιο, διότι δεν βρήκαν κάποιο αντικείμενο αξίας ή μετρητά για να κλέψουν. Ή απλώς το δολοφόνησαν επειδή μπορούσαν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το άτυχο πλάσμα, που εξέπνευσε βασανιστικά στα χέρια των αδίστακτων διαρρηκτών

Ο σκύλος του ζευγαριού -μεγαλόσωμος- τη γλίτωσε: Οι διαρρήκτες, αφού τον χτύπησαν, τον κλείδωσαν στην τουαλέτα του σπιτιού.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραμπουρούνης, ιδιοκτήτης του σπιτιού, περιγράφει στο zougla.gr το θλιβερό συμβάν. Η αρραβωνιαστικιά του βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, ο ίδιος γράφει και έχει καλύψει πάμπολλα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε ολόκληρο τον Λαγκαδά και το Ωραιόκαστρο. «Υπάρχουν μόλις δύο περιπολικά για να φυλάνε 40 χωριά» μας αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακούστε την περιγραφή του:

 

 

Για το περιστατικό είχε γράψει το Inthess.gr την 1η Φεβρουαρίου:

 

Με περίεργο τρόπο ξεκίνησε ο μήνας στον Ευαγγελισμό Λαγκαδά, αφού άγνωστοι μπήκανε σε σπίτι και, αφού αφαίρεσαν ασημένια και ψεύτικα κοσμήματα χαμηλής αξίας και δεν βρήκαν τίποτα άλλο να κλέψουν, έπνιξαν τον γάτο του σπιτιού χρησιμοποιώντας τον καναπέ ως λαιμητόμο.

Μάρτυρες λεν πως λίγη ώρα πριν ένα μαύρο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις αθίγγανοι είχε σταματήσει στο στενό του χωριού που βρίσκεται το σπίτι και με το γνωστό κόλπο που χτυπάνε τις πόρτες για να ζητήσουν «και καλά» φαγητό, έφτασαν σε αυτό το σπίτι, στο οποίο αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπήρχε κάποιος εκείνη την ώρα μέσα κατά πάσα πιθανότητα έκαναν την «μπούκα» τους.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που υπήρχε μέσα το σπίτι βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού.

Ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά, το οποίο διερευνά την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι πάρα πολλά είναι τα κρούσματα κλοπών σπιτιών και αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο χωριό και, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από αθίγγανους που επισκέπτονται το χωριό λεηλατώντας το, καθώς και από μετανάστες που διέρχονται από αυτό πηγαίνοντας στο hot spot που υπάρχει σε παρακείμενο χωριό του Δήμου Βόλβης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης