Όλοι όσοι έχουν κατοικίδιο γνωρίζουν ποια είναι τα οφέλη στην ψυχική τους υγεία αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Οι γάτες και οι σκύλοι, συγκεκριμένα, είναι οικογένεια και φίλοι μαζί. Το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά χαριτωμένα είναι ένα επιπλέον bonus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν έχετε διαγνωστεί με κάποια ψυχική διαταραχή, ή απλά βιώνετε μοναξιά, θλίψη ή έντονο άγχος (όπως οι περισσότεροι άνθρωποι δηλαδή), οι παρακάτω 5 λόγοι θα σας πείσουν πως ένα κατοικίδιο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο σας προς το καλύτερο.

1. Δεν είμαστε ποτέ μόνοι. Κυριολεκτικά

Τα σπιτικά με έναν ένοικο γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου σταδιακά κυριαρχεί ο ατομικισμός. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από εμάς ξυπνούν μόνοι, επιστρέφουν σε ένα άδειο σπίτι και κοιμούνται επίσης μόνοι. Μπορεί να μην επιθυμείτε έναν/μία συγκάτοικο, αλλά η συντροφιά ενός σκύλου ή γάτας διασφαλίζει ότι κάποιος άλλος εκτός από εσάς θα βρίσκεται πάντα εκεί. Κερδίζετε τη σωματική επαφή και την τρυφερότητα και αυτό καταπολεμά την μοναχική ύπαρξη. Και φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι ένα κατοικίδιο ζώο δεν θα σας διακόψει, επικρίνει ή απορρίψει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Μας κάνουν να νιώθουμε πιο ασφαλείς

Οι άνθρωποι με μετατραυματικό στρες έχουν έντονη την τάση της υπερδιέγερσης ή της παράνοιας. Σε αυτό, ένα κατοικίδιο μπορεί να προσφέρει προστασία – πραγματική ή νοητή – ενάντια σε πιθανές απειλές – πραγματικές ή νοητές. Η απλή γνώση ότι το κατοικίδιό μας θα αντιδράσει έντονα σε δυνατό θόρυβο ή σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να εισβάλει στο σπίτι, μπορεί να μας γεμίσει με μια αίσθηση γαλήνης.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης