Το να έχεις σκύλο είναι πραγματικά μια υπέροχη και μοναδική εμπειρία. Όμως, πριν δεσμευτείς και φέρεις στο σπίτι σου ένα καινούργιο τετράποδο μέλος, θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου μερικά πράγματα.

Πριν λοιπόν πάρεις τη σοβαρή αυτή απόφαση θα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάποιες ερωτήσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι ο λόγος που θέλω να υιοθετήσω;

Μπορεί να βλέπουμε ένα ζωάκι στο δρόμο και να το λυπόμαστε, όμως αυτή δεν είναι ικανή συνθήκη για την υιοθεσία του, αν δεν συντρέχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι.

Τι αποζητώ λοιπόν; Ένα ζώο που θα με παρακινεί μέσω της βόλτας και του παιχνιδιού να βγαίνω έξω και να ασκούμαι, ακόμα και να κοινωνικοποιούμαι ή απλά χρειάζομαι συντροφιά μέσα στο σπίτι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορώ να φροντίσω ένα κατοικίδιο;

Τα κατοικίδια ζωάκια χρειάζονται χρόνο και ενίοτε… υπομονή. Χρειάζονται ένα άτομο να τα ταΐζει, να τα καθαρίζει, να παίζει μαζί τους, να τα πηγαίνει βόλτα. Για παράδειγμα, αν εργάζεστε πολλές ώρες, θα είναι δύσκολο να φροντίζετε ένα σκύλο, ο οποίος για να είναι ευτυχισμένος χρειάζεται καθημερινά τη βόλτα του και την επαφή με τον ιδιοκτήτη του. Το να υιοθετήσετε ένα σκύλο, ο οποίος θα μένει μόνος για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, σίγουρα δεν ωφελεί κανένα από τα δύο μέρη. Η απόκτηση κατοικιδίου αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση, πράγμα που σημαίνει ότι για την επόμενη δεκαετία, όλα τα παραπάνω θα γίνουν η καθημερινή ρουτίνα σας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης