Δεν επιλέγουν μόνο οι άνθρωποι τα κατοικίδια τους αλλά και τα κατοικίδια τους ανθρώπους τους. Και, μάλιστα, πολλές φορές, σε απρόβλεπτες, ακραίες συνθήκες. Η ιστορία της Πούμπα, μίας σκυλίτσας που ακολουθεί τους αθλητές  μεγάλων αποστάσεων, το αποδεικνύει, όπως γράφει το lamianow.gr. 

Η Πούμπα είναι μια σκυλίτσα που κατοικοεδρεύει στην πλατεία της Υπάτης. Ήσυχη, φιλική με αδυναμία στα σπορ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κάποιο άγνωστο για τους ανθρώπους λόγο, η Πούμπα, αγαπά τους ορειβάτες, τους δρομείς  και τους περιπατητές. Έτσι όταν φτάνουν στην Υπάτη για να πάρουν τα μονοπάτια προς τα βουνά, χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις, γίνεται ένα με την παρέα και τους ακολουθεί σε όλη τη διαδρομή.

Τρέχει ακούραστα μαζί τους, ξεκουράζεται όταν ξεκουράζονται, δροσίζεται όταν δροσίζονται, τους ακολουθεί σε κάθε βήμα, σε κάθε εμπόδιο, σε κάθε τους στιγμή. Και όταν μετά την δύσκολη ανάβαση επιστρέφουν ξανά στην Υπάτη, οι δρομείς την αποχαιρετούν και εκείνη παραμένει στην πλατεία, μέχρι την επόμενη παρέα που θα καταφτάσει για το βουνό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Πούμπα, που έχει γίνει πλέον γνωστή σε όλες τις ορειβατικές και περιπατητικές ομάδες που καταφτάνουν στα μέρη μας, αφού δεν έχει λείψει από καμία αποστολή. Όσο εύκολη, δύσκολη ή μακρινή και αν είναι. Και όλοι αναγνωρίζουν πλέον στην τετράποδη ορειβάτισσα, το ταλέντο και την αντοχή της στα δύσκολα.

Στο βιογραφικό της,  περίοπτη θέση έχει η συμμετοχή της τα τελευταία χρόνια,  στον ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής». Και ήδη η τετράποδη δρομέας προετοιμάζεται για τον HerculesMountainMarathon 2019 . Χθες την είδαμε να επιστρέφει με τα μέλη της Τραχίνα, μετά από σκληρή προπόνηση και να απολαμβάνει λίγη ξεκούραση στα πόδια των αθλητών που κάθισαν στο καφενείο της πλατείας για να δροσιστούν.

Εκεί στο ίδιο σημείο τους περιμένει όλους ξανά και ξανά, οργώνοντας κάθε φορά τα βουνά μαζί τους.

Αυτή είναι η Πούμπα. Η αδέσποτη δρομέας της Οίτης. Η τετράποδη υπερμαραθωνοδρόμος  του βουνού  των λουλουδιών και του Ηρακλή.

Πηγή: lamianow.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης