Γιατί τα εμβόλια είναι τόσο σημαντικά για την υγεία του σκύλου σας;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, 09:03
Γιατί τα εμβόλια είναι τόσο σημαντικά για την υγεία του σκύλου σας;
Οι εμβολιασμοί είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία του σκύλου σας. Υπάρχει μια τάση μεταξύ των ιδιοκτητών σκύλων να «ξεχνούν» τους εμβολιασμούς. Όπως, επίσης, υπάρχει ένα αυξανόμενο ποσοστό που επιλέγουν ποια εμβόλια θα κάνουν στα σκυλιά τους, ανάλογα με το κόστος!

Τα εμβόλια είναι πλέον γνωστό ότι μπορούν να προστατέψουν αποτελεσματικά από σοβαρές ασθένειες τους σκύλους, όπως ο λοιμός, η λύσσα, η ηπατίτιδα κ.ά. Το πλεονέκτημα είναι ότι εμβολιάζοντας τον σκύλο σας προστατεύετε επίσης τον εαυτό σας, τα μέλη της οικογένειάς σας και κατ’ επέκταση ολόκληρη την κοινωνία.

Ενώ οι ετήσιοι εμβολιασμοί ήταν ο γενικός κανόνας για κάποιο χρονικό διάστημα, οι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι εμβολιασμοί μπορεί να είναι αποτελεσματικοί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι θεωρούνταν αρχικά. Οι εμβολιασμοί έχουν γίνει ασφαλέστεροι και καλύτερα προσαρμοσμένοι στον εκάστοτε σκύλο. Πλέον, οι κτηνίατροι συστήνουν λιγότερους εμβολιασμούς και περισσότερο προσαρμοσμένους στην ανάγκη του κάθε σκύλου.

Το American Animal Hospital Association (AAHA) δημοσίευσε μια σειρά οδηγιών όσον αφορά στα εμβόλια, έτσι ώστε να βοηθήσει τους κτηνιάτρους να καθορίσουν πόσο συχνά θα πρέπει να εμβολιάζουν τους σκύλους. Η πρώτη οδηγία ορίζει ότι κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Οι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν είναι η υπάρχουσα κατάσταση υγείας, το ιστορικό του σκύλου, η ράτσα, η ηλικία, ο τρόπο ζωής, το περιβάλλον και οι ταξιδιωτικές συνήθειες…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, 10:59