Θα έχετε παρατηρήσει πως η μύτη του σκύλου σας είναι υγρή. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι ο σκύλος μου άρρωστος όταν η μύτη του είναι στεγνή; Ας τα εξηγήσουμε όλα με απλά λόγια.

Οι μύτες των σκύλων είναι πάντα υγρές, από σάλιο και βλέννα που παράγεται από βλεννογόνους αδένες που βρίσκονται στην εσωτερική κοιλότητα. Η υγρασία στη μύτη προδίδει ότι όλα πηγαίνουν καλά αφού χάρη σε αυτήν πραγματοποιεί βασικές λειτουργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υγρή μύτη λειτουργεί σαν air condition!

Οι σκύλοι δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες σε όλο το σώμα, μόνο στη μύτη και τις πατούσες τους,. Η υγρασία στη μύτη εξατμίζει τη ζέστη βοηθώντας έτσι τους σκύλους να διατηρούν την εσωτερική τους θερμοκρασία.

Η υγρή μύτη λειτουργεί σαν ραντάρ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπολογίζεται ότι οι σκύλοι μυρίζουν από 1.000 έως 10.000 φορές καλύτερα από τον άνθρωπο, μυρίζονται ακόμη και τον κίνδυνο από μακριά. Η ενισχυμένη όσφρηση οφείλεται στο ότι όταν οι σκύλοι εισπνέουν, μικρά σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα παγιδεύονται στη βλέννα της μύτης τους και αυτή η λειτουργία βοηθά στο να ταξινομούν και να αναγνωρίζουν τις μυρωδιές καλύτερα. Για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την όσφρησή τους οι σκύλοι γλύφουν τη μύτη τους.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης