Ένας σκύλος που ξύνεται μπορεί να είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σαν εικόνα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα στο δέρμα του σκύλου μας.

Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι ο πιο σύνηθες λόγος για τον οποίο μπορεί ο σκύλος μας να ξύνεται. O κτηνίατρος θα μας συστήσει μια τακτική θεραπεία για τους ψύλλους σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον κνησμό του σκύλου μας.

Ξηρό δέρμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σαμπουάν ενώ καθαρίζουν το σκύλο μας ταυτόχρονα μπορεί να του ξηράνουν το δέρμα. Για αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγουμε το συχνό μπάνιο. Παράλληλα, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον κτηνίατρο μας ώστε να μας προτείνει το κατάλληλο για τον μικρό μας φίλο σαμπουάν.

Κοκκινίλες – ζεστά σημεία

Αν παρατηρήσουμε ότι ο σκύλος μας έχει μια κόκκινη περιοχή στο σώμα του την οποία γλύφει και ξύνει συνέχεια καλό είναι να ζητήσουμε την βοήθεια του κτηνιάτρου μας. Υπάρχει ειδική φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται και σπάει το κύκλο του κνησμού.

Μόλυνση του δέρματος

Αυτό μπορεί να ξεκινήσει σαν ένα ζεστό σημείο και να εξελιχθεί σε μόλυνση εφόσον τα βακτηρίδια βρουν το δρόμο τους κάτω από το δέρμα του σκύλου μας και πολλαπλασιαστούν. Το μολυσμένο δέρμα μοιάζει με μια κόκκινη περιοχή όπως την περιγράψαμε παραπάνω την οποία ο σκύλος μας γλύφει ή ξύνει. Οι δερματικές λοιμώξεις αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά.

Αλλεργίες

Το πιο σύνηθες σημάδι που δείχνει ότι ένας σκύλος έχει αλλεργίες είναι ο κνησμός. Ένας σκύλος μπορεί να είναι αλλεργικός σε οτιδήποτε. Στο σαμπουάν, στα απορρυπαντικά, στη γύρη μέχρι ακόμα και στο φαγητό που τρώει. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σε τι μπορεί να είναι αλλεργικός και συνήθως απαιτεί υπομονή και εξάλειψη πραγμάτων από το περιβάλλον του και τη διατροφή ώστε να δούμε τι μπορεί να προκαλεί την αλλεργία και κατ’ επέκτασιν τον κνησμό.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης