Οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στο πύρινο μέτωπο Βαρυμπόμπης – Θρακομακεδόνων οδήγησαν σε ένα μεγάλο κάλεσμα για βοήθεια των πυρόπληκτων ζώων της περιοχής, τα οποία χρειάζονται κτηνιατρική περίθαλψη και φιλοξενία. Δυστυχώς αναμένεται να βρεθεί μεγάλος αριθμός ζώων που θα έχουν πληγεί από την φωτιά.

Ανταποκρινόμενος σε αυτή την ανάγκη ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs’ Voice με εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων που αφορά στα ζώα συντροφιάς ενεργοποίησε την πλατφόρμα αναζήτησης φιλοξενητών πυρόπληκτων ζώων. Επίσης, δημιουργείται πλατφόρμα επανένωσης για όσους βρήκαν ή έχασαν ζώα στην περιοχή. Για να καταχωρηθεί ένα ζώο χρειάζεται η φωτογραφία του, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιγραφή και αποστολή στο info@dogsvoice.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πλατφόρμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι διαμένουν στο νομό Αττικής και δύνανται να φιλοξενήσουν κατ’ ελάχιστον μία εβδομάδα ένα ζώο σε ανάγκη. Οι εθελοντές κάνουν έκκληση για φιλοξενίες καθώς είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διάσωσης ενός ζώου πριν την υιοθεσία ή την επανένωση με τον κηδεμόνα του.

Τι σημαίνει πρακτικά

1. Ομάδες εθελοντών πεδίου που κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Σε κάθε σταθμό υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται μόνο με την καταγραφή των ζώων (φωτό, ιστορικό και αξιολόγηση κτηνιάτρου) και ενημερώνουν την ομάδα διαχείρισης σχετικά προκειμένου να στείλουν τα ζώα σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας.

3. Εθελοντές μεταφοράς παίρνουν ζώα μόνο εφόσον έχουν περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο και καταγραφή και τα μεταφέρουν στις φιλοξενίες τους.

4. Συλλογή τροφών και φαρμάκων γίνεται στους κτηνιατρικούς σταθμούς για να υπάρχει σωστή διοχέτευση στους εθελοντές και καταγραφή.

5. Τα ζώα κατόπιν μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες στην Αττική. Η πλατφόρμα άνοιξε την Τρίτη, μπορείτε να τη βρείτε εδώ: https://forms.gle/GhwrDHVWoMYi5DF79

Οι κτηνιατρικοί σταθμοί που έχουν οριστικοποιηθεί είναι οι εξής:

1. Σταθμός της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) που θα λειτουργήσει στο Ολυμπιακό χωριό (Θρακομακεδόνες) από αύριο 5/8/21 στη Μαρίας Καλπακίου και Χρήστου Αγγουράκη γωνία(ισόγειο κατάστημα).

2. Σταθμός στο Πολυδένδρι στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Ξυραφά, Λεωφόρος Ειρήνης τηλέφωνο 2295053680

3. Σταθμός στις Αχαρνές στο κτηνιατρείου του Αλέξανδρου Προκοπίου, οδός Θρακομακεδόνων αρ. 210.

Και στους 3 σταθμούς θα υπάρχουν εκπρόσωποι της Dogs’ Voice για να συντονίζουν την καταγραφή των ζώων με καρτέλες υγείας, φωτογραφίες και ιστορικό που προσκομίσθηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης