Τρία γατάκια που είχαν εγκλωβιστεί σε τοίχο οικήματος σε γειτονιά της Λαμίας απεγκλώβισαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Η ιστορία όμως είναι… πολύπλοκη, σύμφωνα με το tvstar.gr

Γύρω στις εννέα το βράδυ της Παρασκευής, άνθρωπος που φροντίζει τις γάτες που συχνάζουν γύρω από το συγκεκριμένο κτήριο άκουσε κλάματα από μικρά γατάκια. Αμέσως, κατάλαβε από που προερχόντουσαν και έτσι κάλεσε την Πυροσβεστική για βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έφτασαν μέσα σε πέντε λεπτά και χωρίς δισταγμό έκαναν όλες τις κινήσεις για να σώσουν τα πλάσματα. Πρώτα με ισοθερμική κάμερα εντόπισαν σε πιο σημείο του τοίχου βρίσκονται. Άνοιξαν τρύπες και τα ελευθέρωσαν. Τρία ζωντανά γατάκια και ένα νεκρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είχε γίνει όμως και τα γατάκια έμειναν χωρίς την μαμά τους; Εδώ ξεκινά το συγκινητικό μέρος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, πέρυσι, σχεδόν τέτοια εποχή μία γάτα με το όνομα Ζούγκλα γέννησε. Από τα γατάκια της έμεινε κοντά της μόνο ένα, το Ζουγκλάκι. Δεν αποχωρίστηκαν ποτέ, ήταν πάντα οι δυο τους.

Η Ζούγκλα πριν από δύο περίπου μήνες γέννησε, το ίδιο και το παιδί της το Ζουγκλάκι, με διαφορά τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Η Ζούγκλα γέννησε μέσα στην τρύπα που οδηγούσε σε αυτό τον τοίχο του κτηρίου. Όταν ήρθε η εποχή να γεννήσει το παιδί της, το Ζουγκλάκι, κατέβασε τα παιδιά της σε ασφαλές μέρος στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου και έτσι στην τρύπα ανέβηκε και γέννησε η μικρή. Πριν από δύο ημέρες, συνέβη κάτι πολύ δυσάρεστο αλλά ταυτόχρονα και πολύ συγκινητικό.

Το Ζουγκλάκι κατέβασε ένα από τα γατάκια της στην μητέρα του και μετά από λίγη ώρα ξεψύχησε.

Δεν πρόλαβε να κατεβάσει τα υπόλοιπα. Ο άνθρωπος που τα φροντίζει, εκείνη την στιγμή, κατέβαινε για να τα ταΐσει. Πρόλαβε το Ζουγκλάκι να κείτεται στο πάτωμα, αλλά ακόμη ζωντανό. Αμέσως, το πήγε στο κτηνίατρο, αλλά δυστυχώς πέθανε μετά από λίγα λεπτά, πριν προλάβουν να κάνουν οτιδήποτε. Μόλυνση στη μήτρα ήταν η διάγνωση του γιατρού.

Το γατάκι που πρόλαβε να κατεβάσει το δέχθηκε με πολλή αγάπη η Ζούγκλα, η οποία έχει ένα ακόμη από τη δική της γέννα.

Σήμερα, Παρασκευή, ακούστηκαν τα κλάματα από τα άλλα τα γατάκια που είχε αφήσει το Ζουγκλάκι, τα οποία την αναζητούσαν. Ο άνθρωπος που τα φροντίζει άκουσε τις φωνές και κατάλαβε τι είχε συμβεί. Μέσα στον τοίχο υπήρχαν κι άλλα γατάκια και έτσι φώναξε την Πυροσβεστική, το έργο της οποίας είναι αξιέπαινο.
Η Ζούγκλα δέχθηκε και αυτά τα τρία, τα οποία αμέσως άρχισαν να τη θηλάζουν. Τώρα έχει συνολικά πέντε γατάκια που θηλάζει. Τέσσερα από το παιδί της, το Ζουγκλάκι, και ένα δικό της.

Πηγή: tvstar.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης